Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καλεί την κυβέρνηση να δώσει παρατάσεις σε κάθε είδους παραγραφές που αφορούν εργασίες των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ καλεί την κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Διοίκηση της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε κάθε νομοθετική ή όποια άλλη πρωτοβουλία είναι απαραίτητη, για να δοθούν παρατάσεις σε κάθε είδους παραγραφές που αφορούν εργασίες των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ (παραγραφόμενες υποθέσεις, πρόστιμα ΜΥΦ 2014, εκκαθαρίσεις δηλώσεων κλπ ώστε να καταστεί εφικτή η εργασία με φυσική παρουσία των εργαζομένων σε ποσοστό μέχρι 1/3.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Σας διαβιβάζουμε την παρακάτω απόφαση του Γενικού Συμβουλίου  της ΠΟΕ-ΔΟΥ της 9.11.2020 και παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες.

«Καλούμε την κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Διοίκηση της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε κάθε νομοθετική ή όποια άλλη πρωτοβουλία είναι απαραίτητη, ώστε να δοθούν παρατάσεις σε κάθε είδους παραγραφές που αφορούν εργασίες των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ (παραγραφόμενες υποθέσεις, πρόστιμα ΜΥΦ 2014, εκκαθαρίσεις δηλώσεων κλπ).

Την αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβέρνηση στην παράταση φόρων, ΦΠΑ και άλλων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, να επιδείξει και στα αντικείμενα με τα οποία είναι επιφορτισμένοι οι εφοριακοί υπάλληλοι, ώστε να καταστεί εφικτή η προσέλευση των συναδέλφων σε ποσοστό μέχρι 1/3 σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΔΑΔ Α 112987 της 5/11/2020.

 Το λειτούργημα που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας είναι ξεκάθαρα και μόνο η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της υγείας κανενός».