Για τις αυριανές εκλογές!!

Ημερολόγιο κανονικότητας στο Υπουργείο Παιδείας!

Μια μέρα πριν τις εκλογές- παρωδία γίναμε μάρτυρες της «κανονικότητας» στο Υπουργείο Παιδείας!

Η μέρα ξεκίνησε με την ενημέρωση εκλογέων!

Το Υπουργείο Παιδείας, αντιλαμβανόμενο προφανώς το μέγα αντιδημοκρατικό ατόπημα να διατηρούνται ως υποψήφιοι στα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια Παρατάξεις και Ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν εγγράφως ότι αποσύρονται, προχώρησε σε «ενημέρωση» μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας βάσει της οποίας αρνείται το αυτονόητο και δηλώνει ότι θα παρουσιάσει μία απλή πληροφόρηση στους «Εκλογείς» που θα συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές!

Και δε σταμάτησε εδώ!!! Στις Παρατάξεις που δήλωσαν ότι αποσύρονται δεν συμπεριλαμβάνονται οι Παρατάξεις: «ΔΑΚΕ ΔΕ», «Εκπαίδευση στη δίνη της Παγκοσμιοποίησης» και «Παιδεία-Οικολογία»!

Λίγο αργότερα «διόρθωσε» το «λάθος» με…την μαγική λύση: Την ανάρτηση όλων των ψηφοδελτίων από όλες τις παρατάξεις σε ΚΥΣΔΕ- ΚΥΣΠΕ – ΚΥΣΕΕΠ τη στιγμή που και οι 3 ομοσπονδίες έχουν αποσύρει σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια!

Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο «δημοκρατικά»!

Απαιτούμε από την κα Κεραμέως να απελευθερώσει τους «υπό κράτηση» υποψηφίους που έχουν μαζικά αποχωρήσει! Ας πραγματοποιήσει τις εκλογές – παρωδία που διακαώς επιθυμεί με τους ελαχιστότατους «πρόθυμους» που κόντρα  στις συλλογικές αποφάσεις κάνουν και προεκλογική εκστρατεία για να «εκλεγούν» εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που με αποφάσεις των ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΠΟΣΕΕΠΕΑ απέχουν!!!

Αλλά και μέλη παρατάξεων που έχουν αποσυρθεί (!) επικοινωνούν με εκπαιδευτικούς ζητώντας τη στήριξη τους για τις αυριανές εκλογές! 

Παράλληλα ασκούνται «πιέσεις»  με αισχρό τρόπο σε εκπαιδευτικούς από «στελέχη» για να συμμετέχουν στις εκλογές!

Στη διάρκεια της ημέρας είχαμε την επιστολή  προς τους φίλους και μέλη της ΝΔ που τα καλεί να ψηφίσουν και να στηρίξουν την  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ στις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου!

Η ΝΔ καθιστά τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ψήφο εμπιστοσύνης για την πολιτική του αυταρχισμού, την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου. Με την  εσωτερική  αυτή οδηγία ζητά από τους εκπαιδευτικούς – μέλη της να παραβιάσουν τις συλλογικές αποφάσεις συμμετέχοντας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Η τακτική αυτή απλά επιβεβαιώνει ότι την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν την καθιερώνουν λόγω της πανδημίας αλλά είναι πολιτική τους επιλογή που θα την καθιερώσουν σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των συνδικάτων!

Ενώ έχει προκηρυχθεί απεργία από ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, το Υπουργείο Παιδείας μας ενημερώνει ότι η συμμετοχή τους αποτελεί «υπηρεσιακή υποχρέωση» αν επικαλεστούν ανυπέρβλητο πρόβλημα! Ελπίζουμε να τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα της απεργίας!!!

Και η μέρα έκλεισε με την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής των ομοσπονδιών οδηγώντας το υπουργείο Παιδείας να δηλώσει…

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προασπίζεται σταθερά το δικαίωμα συμμετοχής όλων στις δημοκρατικές διαδικασίες, παρέχοντας θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας, αξιοπιστίας, αδιαβλητότητας και απορρήτου!

Τι να πεις απέναντι στις θριαμβολογίες αυτές; 

Αλήθεια σε ποιους αφελείς απευθύνονται;

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο:

Απέναντι στις μεθοδεύσεις!

Στον αυταρχισμό!

Στις εκλογές – παρωδία!

Οι εκπαιδευτικοί πιο αποφασιστικά απαντάμε με 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ!

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας!!!

Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ