Ο ΠΣΕ ΟΓΑ συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που  προκήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ στον ΕΦΚΑ,Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  ΠΣΕ ΟΓΑ – Αθήνα, 5 Μαρτίου 2023 για την 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΠΟΚΠ στον ΕΦΚΑ  την ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 

Ο ΠΣΕ ΟΓΑ συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που  προκήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ στον ΕΦΚΑ, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, για τα μέλη του που  υπηρετούν στον Φορέα και δίνει το δυναμικό «παρών» την ίδια ημέρα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Οργή και θυμός για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπινων ζωών, αποτέλεσμα της δολοφονικής  πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ασκούν οι κυβερνήσεις πάνω από δύο δεκαετίες… 

Δεν θα σιωπήσουμε, όμως… Ούτε για το εγκαταλελειμμένο δημόσιο σύστημα υγείας, ούτε για την  υποβάθμιση των σχολείων, ούτε για το ξεπούλημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τους  δημόσιους οργανισμούς-κάτεργα, ούτε για τον απαξιωμένο πολιτισμό, ούτε για την καταλήστευση  του λαϊκού εισοδήματος, ούτε για τη μετατροπή της καθημερινότητάς μας σε αγώνα επιβίωσης… 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να μπει  ταφόπλακα σε οτιδήποτε έχει απομείνει από τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της  Κοινωνικής Ασφάλισης, που κατακτήθηκε στους δρόμους με αιματηρούς αγώνες. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, σε όποιο υπηρεσιακό ή συνδικαλιστικό μετερίζι κι αν μάχονται, να κάνουμε την απεργία της 7/3 αρχή της κλιμάκωσης των κοινών μας αγώνων, να μην την αφήσουμε να εκφυλιστεί σε βαλβίδα εκτόνωσης της αγανάκτησής μας ή σε ευκαιρία εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 

🗶 Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πρόνοιας, που θα εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση όλων. 

🗶 Ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποιημένης απονομής όλων των συντάξεων (κύριων,  επικουρικών και εφάπαξ), μακριά από την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του ζητήματος και  τον εμπαιγμό των ασφαλισμένων με τις αποσπασματικές και εμβαλωματικές πρακτικές που  έχουν ακολουθήσει όλες οι πολιτικές ηγεσίες μέχρι σήμερα. 

🗶 Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης και Παροχών, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες  ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

🗶 Καμιά εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες (έκδοση συντάξεων, τηλεφωνική  εξυπηρέτηση, καθαριότητα, φύλαξη), που οδηγεί στη σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του και στο  ξεπούλημά τους – Έξω οι ιδιώτες, τα golden boys και οι μάνατζερ από τον Φορέα. 

🗶 Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων, και αναδιανομή του ήδη υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού βάσει των πραγματικών αναγκών  των υπηρεσιών. 

🗶 Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες – Επαναφορά  13ου και 14ου μισθού. 

🗶 Κατάργηση της διάταξης περί πλεονάζοντος προσωπικού. 

🗶 Κατάργηση του «νόμου Χατζηδάκη», που εισάγει ιδιώτες σε θέσεις Διευθυντών και Γενικών  Διευθυντών. 

🗶 Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον Φορέα, με τη συμμετοχή  ασφαλισμένων και συνταξιούχων, και όχι «αξιοποίηση» με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια από μία  Α.Ε. 

🗶 Εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής σε όλες τις υπηρεσίες του – Άμεση κάλυψη όλων  των ελλείψεων και διευθέτηση όλων των προβλημάτων καθημερινής λειτουργίας (καθαριότητα,  ασφάλεια, ωράριο εξυπηρέτησης κοινού). 

🗶 Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και διαλειτουργουσών εφαρμογών. 🗶 Άμεση κατάργηση εξαίρεσης των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από το Ενιαίο Σύστημα  Κινητικότητας καθώς και κάθε άλλης διάταξης και διαδικασίας που θα εμπεδώνει μια  αντισυνταγματική πραγματικότητα διαχωρισμού των εργαζομένων του από τους υπόλοιπους  εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. 

🗶 Συνεχή και διαρκή επιμόρφωση στα αντικείμενα του Φορέα. 

🗶 Εκκίνηση της διαδικασίας των κρίσεων με διασφάλιση της ορθής και αξιοκρατικής εφαρμογής  του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. 

🗶 Πλήρη κατάργηση της υποχρέωσης διενέργειας rapid tests με ίδιο κόστος από οποιαδήποτε  κατηγορία υπαλλήλων. 

🗶 Πλήρη επιστροφή σε όλους τους υπαλλήλους του συνολικού ποσού που παράνομα και  αντισυνταγματικά έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν με δική τους δαπάνη για διενέργεια  διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests για COVID-19), με κατάφωρη παραβίαση της αρχής της  ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης. 

🗶 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. 

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΠΟΚΠ στον ΕΦΚΑ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 Συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα Αθήνα: Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29), 11 π.μ. Θεσσαλονίκη: Γραφεία ΕΦΚΑ Αριστοτέλους, 11 π.μ.

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ 

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)