Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΑ: «Αρχιδεσμοφύλακας» η Δόμνα Μιχαηλίδου – Προχώρησαν σε κατάληψη

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σύντομη συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, σε όχι και τόσο ήρεμο κλίμα.

Κι αυτό γιατί όπως λένε οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν απέβη γόνιμη για τα αιτήματά τους, που θα συνεπαγόταν θετικές εξελίξεις και για τον Οργανισμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΣΕ-ΟΓΑ, «δυστυχώς, η αιφνιδιαστική συμπερίληψη του προσωπικού του ΟΠΕΚΑ στη διάταξη του άρθρου 19 του νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, με την οποία η οποιαδήποτε απόσπαση ή μετάταξη συναδέλφου γίνεται έρμαιο της βούλησης του «εποπτεύοντος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», ο οποίος έτσι αναλαμβάνει τον ρόλο του αρχιδεσμοφύλακα των εποπτευόμενων από το υπουργείο του Οργανισμών και φορέων, είχε ήδη δυναμιτίσει την επιτυχία τής από όλες τις απόψεις καθυστερημένης αυτής συνάντησης.»

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν:

– Την απαξίωση των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΑ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, όπως καταδεικνύεται από το διάστημα που παρήλθε μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της αρμόδιας υφυπουργού με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά και τη στάση της σε αυτήν, κυρίως όμως από την απουσία οποιασδήποτε προηγούμενης διαβούλευσης για θέματα που άμεσα αφορούν το προσωπικό του Οργανισμού.

– Την αδιαλλαξία στην επιλογή μιας ρύθμισης που είναι πλέον βέβαιο ότι θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο εργασιακό κλίμα στον Οργανισμό και θα επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

– Την επέκταση της επιβολής καθεστώτος μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς.

Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη διαμαρτυρίας του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr