Εκτός ΑΣΕΠ και οι αιτήσεις για 400 μόνιμους συνοριοφύλακες

Τη στιγμή που οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλον το δημόσιο τομέα έχουν χτυπήσει κόκκινο ακόμα και στις κρίσιμες υπηρεσίες παιδεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και υγεία η ΝΔ μετά την πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών  επιλέγει να προσλάβει και συνοριοφύλλακες και μάλιστα  χωρίς ΑΣΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκε, από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ  ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 400 συνοριακών φυλάκων στον Έβρο και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  θα προκηρυχθεί, επίσης με γρήγορες διαδικασίες, διαγωνισμός για την πρόσληψη άλλων 800 για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που θα ανανεώνονται κάθε χρόνο.

Ενδιαφέρον δε έχουν τα κριτήρια πρόσληψης τους  όπως αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη :

  • Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέονβ) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.
  • Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
  • Έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.