ΑΡΜΑ: Η πλειοψηφία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της ΠΟΕΔΗΝ μηνύει την ΟΙΕΛΕ γιατί αγωνίζεται για τη διαλεύκανση του σκανδάλου των πλαστών πτυχίων

« Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε μήνυση κατά της ΟΙΕΛΕ ζητώντας 200.000ε !!!!!!. Η απόλυτη ξευτίλα του Συνδικαλιστικού Κινήματος…»

Η πανηγυρική δικαίωση της προηγούμενης καταγγελίας μας στις 16/8 για το Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ότι πάσχει από το «σύνδρομο της Δημοσιότητας», το οποίο χρήζει περαιτέρω επιστημονικής διερεύνησης από ειδικούς , δεν άργησε ούτε μια μέρα. Ήρθε σήμερα.

Με έγγραφο  το οποίο μας ήρθε στο e-mail, μάθαμε ότι η Ε.Ε (στην οποία η Παράταξή μας έχει τη θέση του Αντιπροέδρου Β΄) της ΠΟΕΔΗΝ συνεδρίασε (πότε;…)  και αποφάσισε (ποιοι;…) να καταθέσει μήνυση κατά της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου της κ. Κουρουπού, ζητώντας αποζημίωση 200.000ε!!!.

Δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα να φτάσουν  σε τέτοιο σημείο ξευτίλας  ο Πρόεδρος και ο υποτακτικός του Γ. Γραμματέας. Να μηνύει Ομοσπονδία του Δημοσίου, η ΠΟΕΔΗΝ, μια άλλη Δευτεροβάθμια, την Ομοσπονδία  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) !!!!, ζητώντας μάλιστα και 200.000ε!!!!!.

Είναι προφανές πλέον ότι όχι μόνο  έχει χαθεί το μέτρο και η σοβαρότητα από το Πρόεδρο και τη πλειοψηφία(;) της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά είναι συνειδητή-όπως δείχνουν οι πράξεις και οι αποφάσεις τους-  η επιλογή να οδηγήσουν τη ΠΟΕΔΗΝ στην ανυποληψία και τον εξευτελισμό.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την ΠΟΕΔΗΝ, και θα γραφτεί με ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην Ιστορία του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η μήνυση αυτή της πλειοψηφίας(;) της ΠΟΕΔΗΝ. Είναι η κορύφωση μιας πορείας 2 χρόνων όπου η Πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ευτελίζει και  απαξιώνει τα Όργανα, τις παρεμβάσεις και την εικόνα της. Μια Ομοσπονδία, που η δράση της  και οι αγώνες της για τη Δημόσια Υγεία έχουν γράψει Ιστορία, να ψάχνει δικαίωση στα Καρναβάλια, στις μηνύσεις και στα καθημερινά άθλια Δελτία Τύπου.

Εμείς δηλώνουμε:

  • ΟΥΔΕΠΟΤΕ συγκλήθηκε Ε.Ε- ούτε δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- για να υπάρξει απόφαση για μήνυση.
  • ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ τη θέση μας από την απόφαση αυτή ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ τις υπόλοιπες Παρατάξεις (ΠΑΜΕ,ΜΕΤΑ,ΑΑΑ) να πάρουν θέση. Καλούμε επίσης και τα μέλη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να ΠΑΡΟΥΝ θέση –για ένα τόσο σοβαρό θέμα- και να μη κρύβονται στη βολική σιωπή τους….
  • Ζητάμε ΑΜΕΣΑ (χθες…) να ανακληθεί η μήνυση κατά της ΟΙΕΛΕ.

 

Τελικά, το μόνο που καταφέρνει ο Πρόεδρος με τη μήνυση αυτή-πέρα από τον εξευτελισμό της ΠΟΕΔΗΝ, είναι να δικαιώσει όσους «ψιθυρίζουν» ότι η εργολαβική υπεράσπιση, με τόση «θέρμη»,  των «πλαστών πτυχίων» από συγκεκριμένες σχολές – και περιοχές όπως λένε οι κακές γλώσσες….- ενισχύουν το εκλογικό προφίλ που καλλιεργεί, επενδύοντας στο κοντινό μέλλον. Για αυτό άλλωστε έλαβε και τα εύσημα από τη Φώφη για τις «αγωνιστικές παρεμβάσεις» της ΠΟΕΔΗΝ στον αγώνα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ για την «αριστερή παρένθεση». Κανείς δε πάει χαμένος..

 

Υ.Γ : Έτσι που έχουν καταντήσει την Ομοσπονδία η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) –και θα συνεχίσουν όπως φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί τους…) ταιριάζει γάντι μια Λαϊκή ρήση του λαού μας: « Εκεί που κρεμούσαν τα άρματα οι Καπεταναίοι, κρεμάνε τώρα οι γύφτοι τα νταούλια».

Εδώ η Ανακοίνωση σε pdf