Στις εκλογές της ΠΕΥΦΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζουμε ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων 16.4.24

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η θερινή περίοδος στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ξεκίνησε με πολλά προβλήματα στα 5 μεγαλύτερα Μουσεία που μετατράπηκαν σε Ν.Π.Δ.Δ. Είναι τα ίδια Μουσεία για τα οποία μας διαβεβαίωνε η κυβέρνηση, διά της υπουργού Πολιτισμού, ότι ως Ν.Π.Δ.Δ. θα εκσυγχρονιστούν, θα αποκτήσουν οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, και εξωστρέφεια.

Σε αυτά τα πέντε μουσεία “πρότυπα” Ν.Π.Δ.Δ.,  πέρασε ολόκληρη η χειμερινή περίοδος με κυρίαρχη την εικόνα εγκατάλειψης, με αίθουσες κλειστές και το προσωπικό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, λόγω της υποστελέχωσης σε φυλακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Η εφαρμογή του θερινού ωραρίου από 1.4.24, έγινε κανονικά σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα εναπομείναντα Μουσεία του ΥΠΠΟ, αφού έγκαιρα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη έκτακτου φυλακτικού προσωπικού.

Δεν έγινε όμως το ίδιο στα «ευέλικτα», «αυτόνομα» ΝΠΔΔ. Μόλις λίγες μέρες πριν, προκηρύχθηκαν οι θέσεις για τους συμβασιούχους, ενώ θα χρειαστούν αρκετές μέρες ακόμη, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης. Τα Μουσεία προβλέπεται να λειτουργήσουν με θερινό ωράριο μετά το Πάσχα.

Στην καθυστέρηση έγκαιρης πρόσληψης του προσωπικού, έρχεται να προστεθεί και ένας ακόμη “νεοτερισμός” της κυβέρνησης των αρίστων. Αυτός, της μείωσης του προσλαμβανόμενου προσωπικού κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Και επειδή κάποιοι “γνωστοί και μη εξαιρετέοι” κυβερνητικοί συνδικαλιστές ασθμαίνοντας και προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ισχυρίζονται ότι “φταίει το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν ενέκρινε τις προσλήψεις, γιατί δεν υπήρχαν οι αναγκαίες πιστώσεις”, τους απαντάμε ότι το ΥΠΕΣ ανήκει στην ίδια κυβέρνηση με το ΥΠ.ΠΟ!  

Αποδεικνύεται αυτό που το ΑΡΜΕ έχει πει πολλές φορές δημόσια, ότι η αποκοπή των Μουσείων ήταν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου για την καταστροφή και ιδιωτικοποίηση κομμάτι-κομμάτι της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς!  

Όσο για τα χρήματα, που ως εκ θαύματος, τελειώνουν όταν πρόκειται για την κάλυψη ζωτικών υπηρεσιών, τους προτρέπουμε  να ψάξουν εκεί που βρήκαν τα χρήματα  για συμβάσεις με εταιρείες, όταν πρόκειται για  εκχώρηση αρμοδιοτήτων,  όπως αυτές των αναψυκτηρίων, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, των πωλητηρίων  ή των πρώτων βοηθειών ή των τεντών στην Ακρόπολη….

Έτσι αντιλαμβάνονται οι άριστοι την βαριά βιομηχανία του τουρισμού, την εξωστρέφεια και τον εκσυγχρονισμό! Ως εργαλείο για μια ξέφρενη κούρσα υπερκοστολογημένων αναθέσεων προμηθειών και υπηρεσιών, και δεν ορρωδούν μπρος σε τίποτα, ούτε μπροστά σε αυτά για τα οποία πολεμήσαμε κατά το Στρατηγό Μακρυγιάννη.

Εκτός από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ., τα ΔΣ των Μουσείων ΝΠΔΔ, που έχουν άλλο σχεδιασμό και την πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ και της ΠΟΕ ΥΠΠΟ που τους σιγοντάρουνεύλογα αναρωτιέται κανείς:

  • Τα μουσεία ΝΠΔΔ θα λειτουργήσουν μονή βάρδια την θερινή περίοδο, αφού το προσωπικό δεν θα επαρκεί για διπλοβάρδια;
  • Τι θα γίνει κατά την περίοδο χορήγησης των θερινών αδειών του προσωπικού;

Δυστυχώς κι εδώ όλα δείχνουν πως το ΑΡΜΕ θα επιβεβαιωθεί όταν υποστήριζε πως κάνουν δυσοίωνα σχέδια για τους Φύλακες χωρίς τους Φύλακες, κι ότι θα έχουμε Μουσεία 2 ταχυτήτων, κ.α.   Σχεδιασμένες προσλήψεις ανεπαρκούς φυλακτικού προσωπικού προμηνύει ότι τα κενά θα καλυφθούν από ιδιωτικές εταιρείες, κι αν όχι άμεσα, σίγουρα στο κοντινό μέλλον.

Επιπρόσθετα, διαβάσαμε στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ότι ετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς νέο καθηκοντολόγιο του Φυλακτικού προσωπικού. Μην εκπλαγείτε αν μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κυλιόμενο πενθήμερο, αλλαγές ωραρίων, κάτι που θα συμπαρασύρει βέβαια προς τα κάτω τις δευτερεύουσες απολαβές μας.

Πάρα πολύ κακώς η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ αποδέχθηκε να συμμετέχει σε μια τέτοια επιτροπή, με όλη αυτή την επιθετική πολιτική της πολιτικής ηγεσίας ενάντια στον κλάδο μας, και χωρίς να γνωρίζει το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν. Εκτός αν η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΔΗΣΥΠ –ΔΑΚΕ  γνωρίζουν πολύ καλά το πλαίσιο και δεν το αποκαλύπτουν γιατί δεν τους συμφέρει ενόψει εκλογών της ΠΕΥΦΑ.

Πάρα πολύ κακώς δεν ενημερώθηκαν όλες οι παρατάξεις για όλα αυτά και το μαθαίνουμε από ανακοινώσεις!  Δεν μπορεί η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ επιλεκτικά και όπου θέλει να ζητά βοήθεια από τις άλλες παρατάξεις και όπου επιλέγει να είμαστε χώρια!

Οι κήνσορες της πλειοψηφίας της ΠΕΥΦΑ, της ΔΗΣΥΠ και της ΔΑΚΕ και θερμοί υποστηρικτές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ, τηρούν “σιγή ιχθύος” για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος.

Είναι βέβαια λαλίστατοι, όταν πρόκειται να υμνήσουν την υπουργό και όταν έρχονται οι εκλογές, εμφανίζονται όψιμα ως τιμητές των δικαιωμάτων μας!

Και οι  δυο παρατάξεις ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ, και στην ΠΕΥΦΑ Και στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ όταν έπρεπε να αντιδράσουν λούφαξαν. Όχι μόνο ήταν συνειδητά απούσες από τον αγώνα για τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, αλλά δημιουργούσαν προβλήματα στον απεργιακό αγώνα. Έρχονται τώρα εκ των υστέρων με ανακοινώσεις να δηλώσουν  ότι είναι κατά των ΝΠΔΔ,  όταν την κρίσιμη ώρα που οι συνάδελφοί τους έδιναν αγώνα  εκείνοι ήταν απέναντί τους και δήλωναν υπέρ των ΝΠΔΔ!

Η παράταξή μας, το ΑΡΜΕ με τα μέλη της, πρωτοστάτησε σε όλες τις κινητοποιήσεις,  για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κατά της ιδιωτικοποίησης των πέντε μεγαλύτερων μουσείων της χώρας, κατά της ιδιωτικοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατά της κάθε είδους εκχώρησης αρμοδιοτήτων και δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε αταλάντευτα και δυναμικά, γιατί δεν εξαρτόμαστε από κανέναν και τίποτα!

Ζητάμε την στήριξή σας στις εκλογές της ΠΕΥΦΑ, (18, 19.4.24 ηλεκτρονικά) και στις 22, 23. 24 Απριλίου δια ζώσης, για να δυναμώσει η φωνή μας και όλοι μαζί να ματαιώσουμε τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης και της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ.

Υποστηρίξτε και δυναμώστε την ανεξάρτητη φωνή του

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΑΡΜΕ)

για ένα νέο ξεκίνημα ενότητας, αλλαγής και αντίστασης στη διάλυση του κλάδου

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ & ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ

ΑΡΜΕ: Ψηφοδέλτιο & Πρόγραμμα δράσης για εκλογές ΠΕΥΦΑ 2024

Η ελληνική κοινωνία και όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί μια σκληρή ταξική πολιτική. Από τη μια όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη αύξηση του κόστους ζωής, τη συρρίκνωση της αγοραστικής μας δύναμης, το τέλος του κράτους δικαίου, τη διαφθορά, τις ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη η κυβέρνηση τα δίνει όλα στα ιδιωτικά συμφέροντα, καθιστώντας έτσι τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Στο ΥΠΠΟ η πολιτική ηγεσία εκτελεί ένα ενορχηστρωμένο  σχέδιο ανατρέποντας καθημερινά και εμμονικά την πολιτιστική πολιτική της χώρας, μετατρέποντας την πολιτιστική κληρονομιά σε τουριστικό προϊόν με μόνο σκοπό το «εμπορικό» κέρδος, αλλάζοντας τους όρους διαχείρισής της:

  • Εκχωρεί τις δημόσιες αρμοδιότητες σε ιδιωτικά συμφέροντα
  • Μετέτρεψε τα 5 μεγάλα δημόσια μουσεία σε ΝΠΔΔ και προγραμματίζει το ίδιο όχι μόνο για μουσεία αλλά και αρχαιολογικούς χώρους
  • Δίνει με διαγωνισμό την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία, σχεδιάζοντας το ίδιο για άλλους 15 μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους
  • Προσλαμβάνει εταιρείες σεκιούριτι για να ασκούν καθήκοντα φύλαξης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Ετοιμάζει νέο οργανισμό στο ΥΠΠΟ χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους με ασφαλές αποτέλεσμα τις πολύ άσχημες επιπτώσεις για τον κλάδο μας
  • Από το 2025 έρχονται αλλαγές ωραρίων και κυλιόμενο πενθήμερο
  • Ασκεί διώξεις σε αρχαιοφύλακες που τολμούν να αντισταθούν

Βλέπουμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία στο ΥΠΠΟ να έχει σχέδιο, στόχους, χρονοδιάγραμμα και συμμάχους για να φτάσει εκεί που θέλει.  Δυστυχώς ένα κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος στηρίζει αυτό το καταστροφικό έργο της υπουργού για την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις εργασιακές σχέσεις.

Αντίθετα εμείς ως ΠΕΥΦΑ δεν έχουμε να αντιπαραβάλουμε μια αντίστοιχη οργάνωση για να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς. Αυτό που έχουμε είναι μια δειλή, υποχωρητική στάση. Περιμένουμε πρώτα να γίνει κάτι και  μετά αντιδράμε με πενιχρό ή καθόλου αποτέλεσμα γιατί είναι πλέον αργά.

Αντί να διδαχτούμε από το παρελθόν του σωματείου μας, όταν δώσαμε μεγάλες μάχες, τις κερδίσαμε και κάναμε  την ΠΕΥΦΑ ένα μεγάλο, ισχυρό σωματείο, πρωταγωνιστή των εξελίξεων, που όλοι το σέβονταν, το φοβόντουσαν και το υπολόγιζαν, εμείς ξεχάσαμε τις παραδόσεις μας.  Το επιχείρημα ότι, «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αφού πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν ανατρέπονται»,  είναι αίολο, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν  ήρθαμε αντιμέτωποι με  πολιτικές αποφάσεις και τις ανατρέψαμε.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι παρατάξεις της ΔΗΣΥΠ και της ΔΑΚΕ για όλη αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας για να ανατρέψουν τον νόμο για τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, προτάσσοντας το επιχείρημα, ότι δεν θα πειραχτούν οι εργασιακές σχέσεις και οι εργαζόμενοι, κάτι που δεν είναι αληθές.

Αλήθεια το περσινό καλοκαίρι, όταν ανέβηκε η υπουργός στην Ακρόπολη και ανακοίνωσε, ότι θα δώσει τον έλεγχο και την έκδοση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία πως αντιδράσανε; Παρά τις κατατεθειμένες προτάσεις του ΑΡΜΕ για κινητοποιήσεις, δεν τις αποδέχτηκαν και η θέση της πλειοψηφίας της ΠΕΥΦΑ για πολλοστή φορά ήταν να περιμένουμε να γίνει πρώτα  ο διαγωνισμός και μετά να αντιδράσουμε.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Δυστυχώς δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την υπουργό πολιτισμού, που με  αυτές τις πολιτικές θέλει να διαλύσει την ΠΕΥΦΑ και  τον κλάδο μας. Αλλά βρίσκουμε συνεχώς απέναντι στις διεκδικήσεις μας κ την υπεράσπιση της εργασίας μας, την Ομοσπονδία, η οποία έχει καταντήσει εξαπτέρυγο και λιβανιστήρι της πολιτικής ηγεσίας. Τους βρίσκουμε πάντα απέναντι, είτε στους απεργιακούς αγώνες των εργαζόμενων, είτε στις διεκδικήσεις μας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εργασίας μας και αν συνεχίσει έτσι ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε το νόημα του να βρισκόμαστε σε μια τέτοια εργοδοτική ομοσπονδία. Επίσης τόσο η ΔΗΣΥΠ και η ΔΑΚΕ, όσο και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους στα θεσμικά  όργανα, δεν έχουν συνέπεια σε αυτά που λένε και έχουν διαφορετικές θέσεις  στην ΠΕΥΦΑ και άλλες στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Η πολιτική ηγεσία και κάποιοι συνδικαλιστικοί κύκλοι στο ΥΠΠΟ, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τους αρχαιοφύλακες και να διασπάσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου μας, έφτασαν στο πρωτόγνωρο σημείο να στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΥΦΑ μια νέα παράταξη την «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση Αρχαιοφυλάκων». Η τελευταία ευαγγελίζεται το νέο αλλά στην ουσία προέρχεται από το πιο σκοτεινό παρελθόν του πελατειακού κράτους. Ταυτίζεται με άκριτα με όλες τις επιλογές της Υπουργού και υποψήφιοι της έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Φύλαξης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδιά τους πρέπει στην ΠΕΥΦΑ να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με ενημερώσεις και τοπικές συνελεύσεις των αρχαιοφυλάκων. Να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ενότητα πρόταγμα  αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για τη μάχη που πρέπει να δώσουμε. Και πρέπει να το κάνουμε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού με έξυπνες κινητοποιήσεις  ώστε να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω όλο αυτό το εφιαλτικό σενάριο που στόχο έχει να διαλύσει τον κλάδο μας. Τη μάχη αυτή μπορούμε να τη δώσουμε με τους εργαζομένους στο ΥΠΠΟ και τα σωματεία, που έχουν αποδείξει ότι αντιστέκονται στις πολιτικές αυτές και που μας στήριξαν στις κινητοποιήσεις, όπως ο Ενιαίος σύλλογος, ο ΣΕΑ, η ΠΕΣΑ, το σωματείο εκτάκτων,  κ.α..

ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΑΡΜΕ)

 Με προμετωπίδα τη συλλογική δράση επέλεξε έναν άλλο συνδικαλισμό, χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου των αρχαιοφυλάκων και συγκρούστηκε με την κάθε εξουσία για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους προς όφελος των εργαζομένων.

Είμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ, με θέσεις,  πρόγραμμα και μπροστά στον αγώνα που δώσαμε στην ΠΕΥΦΑ.

Μπήκαμε μπροστά για να καλύψουμε τους συναδέλφους που ήθελαν να κινητοποιηθούν στο Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, όταν όλοι οι άλλοι κώφευαν και έλειπαν επίτηδες από τις μάχες αυτές.

Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις της ΠΕΥΦΑ συμμετέχοντας ενεργά στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους, έχοντας μεγάλη επιτυχία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κλάδου μας.
  • μόνιμες προσλήψεις στους αρχαιοφύλακες
  • εφαρμογή του νόμου για τα γραφεία φύλαξης ανά εφορία και τους αρχιφύλακες
  • τη θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος των αρχαιοφυλάκων
  • να δοθεί το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα
  • να επεκταθεί το επίδομα του διαχειριστή και στους συναδέλφους οι οποίοι ασκούν καθήκοντα στα ταμεία
  • την άμεση διεκδίκηση της θεσμοθέτησης της έκτης μέρας εργασίας και του υπολογισμού της ως συντάξιμου χρόνου
  • την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή
  • την επιστροφή του δέκατου τρίτου-δέκατου τέταρτου μισθού
  • την κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΥΦΑ

Δεχόμαστε μια ασύμμετρη επίθεση και πρέπει να προστατεύσουμε τον κλάδο μας και την εργασία μας. Οι εκλογές που θα γίνουν στις 22, 23 και 24 Απριλίου είναι πάρα πολύ σημαντικές για το μέλλον του κλάδου των αρχαιοφυλάκων. Οι αρχαιοφύλακες κρατάνε το μέλλον στα χέρια τους και θα καθορίσουν τις εξελίξεις που θα προκύψουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε σε καλούμε να υποστηρίξεις το ψηφοδέλτιό μας, γιατί:

  • Πρέπει να αλλάξουμε την ΠΕΥΦΑ, να τη βγάλουμε από την εσωστρέφεια, τον παραγοντισμό και τη λογική της προσωπικής εξυπηρέτησης και να πιστέψουμε στη δύναμη του ακηδεμόνευτου, μαχητικού και ανυποχώρητου αγώνα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου των αρχαιοφυλάκων
  • Γιατί αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και την ενότητα του κλάδου χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, μακριά από προσωπικά ή κομματικά παιχνίδια
  • Για να παλέψουμε μαζί, ενάντια σε όλες στις ιδιωτικοποιήσεις στο κλάδο μας
  • Γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε ως πολιτικό στίγμα όχι την κομματική μας ταυτότητα αλλά τα δικαιώματα των συναδέλφων
  • Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να έχεις φωνή και να υπερασπίσεις τα δικαιώματα σου με αξιοπρέπεια
  • Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να ανοίξει ένας νέος κύκλος καινούριων διεκδικήσεων, με πρώτιστη την επαναφορά του χαμένου εδάφους και την αποκατάσταση του κύρους του κλάδου των αρχαιοφυλάκων.

 Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στις εκλογές της ΠΕΥΦΑ: είναι χρέος μας, αντλώντας από τα διδάγματα του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα λειτουργεί με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας και συλλογικότητας και θα είναι απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παλαιού ανυπόληπτου πελατοκεντρικού συνδικαλισμού.

Υποστηρίξτε και δυναμώστε την ανεξάρτητη φωνή του

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΑΡΜΕ)

για ένα νέο ξεκίνημα ενότητας, αλλαγής και αντίστασης στη διάλυση του κλάδου

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ & ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ

Ο συνδυασμός του Ανεξάρτητου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αρχαιοφυλάκων (ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ) κατέθεσε το παρακάτω ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της ΠΕΥΦΑ στις 22, 23 και 24.04.24, για την εκλογή στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Αθανασόπουλος Γιώργος του ΙωάννηΒυζαντινό & Χριστιανικό  Μουσείο Αθήνας
Αλιβρούβας Γεώργιος του ΙωάννηΜουσείο Χανίων
Αραβαντινός Νικόλαος του ΦωτίουΕφ Αχαΐας
Ανδριανόπουλος Νικόλαος του ΔημητρίουΕπίδαυρος, Εφ.Α. Αργολίδας
Βαγενάς Κων/νος του ΑγγελήΜουσείο Αιγίου
Βογιατζής Αθανάσιος του ΝικολάουΕφ.Α. Πέλλας
Γκέτσος Απόστολος του Κων/νουΑκρόπολη, ΕΦΑΠΑ
Ζαγοραίος Δημήτριος του ΕυάγγελουΑρχαία Αγορά, ΕΦΑΠΑ
Ζαμιούδη Άννα του ΑναστασίουΕφ.Α. Πέλλας
Κανδρή Ευτυχία του ΑποστόλουΜουσείο Θήβας, Εφ.Α. Βοιωτίας
Κάνος Πέτρος του Κων/νουΕφ.Α. Πέλλας
Καστρετσίου Μαρία του ΑναστασίουΜουσείο Πολύγυρου Χαλκιδικής
Κατσαρού Νίκα του ΔημητρίουΟλυμπιείο, ΕΦΑΠΑ
Κατσουράνη Καλλιόπη του ΝικολάουΕθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
Κρασσάκη Ιωάννα (Λιάνα) του ΔημητρίουΒυζαντινό & Χριστιανικό  Μουσείο Αθήνας
Κόκκος Παναγιώτης του θεόδωρουΜουσείο Τρίπολης
Κοντονίκας Σταύρος του ΔημητρίουΜνημεία Πόλης Ιωαννίνων
Κοντοπούλου Στεριανή (Στέλλα) του ΦωτίουΆργος Ορεστικό, Εφ. Α. Καστοριάς
Κουτσής Γεώργιος του ΔημητρίουΜουσείο Νεωτ, Ελλ. Πολιτισμού (ΜΝΕΠ)
Κουτσός Γεώργιος του ΔημητρίουΕφ.Α. Πέλλας
Κρητικός Αντώνιος του ΕμμανουήλΑσκληπιείο Κω, Εφ..Α. Δωδεκανήσου
Λαϊου Αλεξάνδρα του ΔημητρίουΕφ.Α. Κοζάνης
Λουκίδης Ανδρέας του Κων/νουΜουσείο & Χώροι Δράμας
Μακρυπίδη Όλγα του ΧρήστουΜΕΛΜΟΦΑΚΕ
Μακρυπίδης Σπυρίδων του ΑνδρέαΕθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
Μαραθιά Βασιλική του ΙωάννουΚεραμεικός, ΕΦΑΠΑ
Μαυρομανωλάκης Γεώργιος του ΧριστοφόρουΜουσείο Νεωτ. Ελλην. Πολιτισμού (ΜΝΕΠ)
Μελίδης Χαράλαμπος του Κων/νουΚεραμεικός, ΕΦΑΠΑ
Μητσικάκου Σταματίνα του ΔημητρίουΧώροι Σουνίου, ΕΦΑΝΑΤ
Μπεζάς Φώτιος του ΧρήστουΧώρος Ηφαιστείας Λήμνου, Εφ,Α, Λέσβου
Μπέσης  Νεκτάριος του ΣπυρίδωναΜουσείο Πειραιά
Παπαδόπουλος Ιωάννης του ΠαναγιώτηΑκρόπολη, ΕΦΑΠΑ
Παπαϊωάνου Λαμπρινή του ΑναστασίουΕθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
Ρώτας Αντώνιος του ΔημητρίουΜΕΛΜΟΦΑΚΕ
Σαρηγιαννίδης Γεώργιος του ΙωάννηΌλυνθος, Εφ.Α. Χαλκιδικής και Αγίου Όρους
Σπανού Φωτεινή του ΣοφιανούΜουσείο Λαυρίου, ΕΦΑΝΑΤ
Σταθόπουλος Διονύσιος του ΓρηγορίουΜουσείο Ολυμπίας
Στασινού Αντιγόνη του Κων/νουΕθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
Στεργιοπούλου Αθανασία του ΙωάννηΜουσείο & Χώρος Ολυμπίας
Τασσόπουλος Ιωάννης του ΓεωργίουΕφ,Α, Ηλείας
Τεσίου Όλγα του ΓεωργίουΕθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
Τσίμα Σωτηρία του ΚυριάκουΜουσείο & Χώροι Καβάλας
Τσιγάρας Νικόλαος του ΓεωργίουΜουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσ/κης
Τσιντώνης Παναγιώτης του ΓεωργίουΑρχαία Αγορά Αθήνας, ΕΦΑΠΑ
Φίλη Μαρία του ΙωάννηΜουσείο Νάξου