ΔΙΚΤΥΟ: Η πολιτικοσυνδικαλιστική στόφα των παρατάξεων φαίνεται στις κρίσιμες μάχες του κλάδου. Κατώτερη των περιστάσεων η ηγεσία των Παρεμβάσεων Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Η πολιτικοσυνδικαλιστική στόφα των παρατάξεων φαίνεται στις κρίσιμες μάχες του κλάδου.

Κατώτερη των περιστάσεων η ηγεσία των Παρεμβάσεων Π.Ε.

Η κατάντια και ο κατήφορος της ηγεσίας των Παρεμβάσεων-Κινήσεων Συσπειρώσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν πάει άλλο. Ως νεογκεμπελιστές, αξιοποιώντας ψέματα και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, εμφανίζονται ότι μόνο αυτοί έδωσαν αγώνα για την ακύρωση των εξετάσεων Pisa στα σχολεία της χώρας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα στοιχεία από τους τοπικούς συλλόγους μιλούν από μόνα τους και τους διαψεύδουν για άλλη μια φοράΣε Συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. έχει αυτοδυναμία, ισχυρή πλειοψηφία ή υπάρχουν στελέχη διευθυντές και συνάδελφοι η διαδικασία των εξετάσεων δεν πραγματοποιήθηκε αξιοποιώντας τις αποφάσεις του κλάδου. Επίσης πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν αποφάσεις από το ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ μόνο με τις ψήφους των Παρεμβάσεων (2 στα 11 μέλη) όταν, κατά τη δική τους ανακοίνωση, όλες οι άλλες παρατάξεις (4) δεν έδωσαν τη μάχη;

Όσο και να θέλουν, μια βδομάδα πριν τις εκλογές να ψεύδονται ορμώμενοι από κομματικό οίστρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), να εμφανιστούν ως οι μόνοι αγωνιστές του κλάδου, δυστυχώς γι’ αυτούς, η ζωή και οι συνάδελφοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπήρχε απόφαση ή κινητοποίηση της ΔΟΕ και του κλάδου που δεν προκλήθηκε και που δεν στηρίχτηκε από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αντίθετα, παραμορφώνοντας την πραγματικότητα και την καθημερινή μάχη της παράταξης και των μελών του, επιλέγουν τον δρόμο της μικροπαραταξιακής και μικροκομματικής σκοπιμότητας αξιοποιώντας ψέματα και  λάσπη για να «υπονομεύσουν» τους αντιπάλους τους. Επανειλημμένως επιλέγουν αυτή την τακτική, που βρίσκεται συν τοις άλλοις και απέναντι από την επιβαλλόμενη ενότητα του κλάδου για κρίσιμα θέματα και διεκδικήσεις.

Μόνο που ξεχνούν ότι σήμερα δεν έχουμε συνδικαλιστικές εκλογές αλλά πολιτικές εκλογές που αφορούν τη ζωή μας κι όχι το φαντασιακό μας εγώ ή κόσμο. Μπορούν να συνεχίζουν την άθλια προπαγάνδα τους αλλά να γνωρίζουν πως σε κάθε βήμα τους θα ξεμπροστιάζουμε τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους. Τον αγώνα του κλάδου και κατά των εξετάσεων της PISA, απέναντι σε σχέδια και δικαστήρια της Κεραμέως με την στήριξη και της ΑΔΕΔΥ, δεν μπορούν να τον αποσιωπήσουν. Σε αυτόν τον αγώνα εμείς δεν προτάσσουμε το «παραταξιακό συμφέρον», αλλά την ενότητα. Σε αυτή την προοδευτική κατεύθυνση που προτάσσουμε τους καλούμε, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά τους χαρίζουμε το σεχταρισμό τους.

Καμία ανοχή στο ψέμα, τη συκοφαντία και την προπαγάνδα από όποια πτέρυγα εντός κι εκτός του κλάδου κι αν προέρχεται!!!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ