Επεισόδια και εντάσεις στα φοιτητικά συλλαλητήρια – Έριξαν χημικά

Σε εξέλιξη είναι κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, πραγματοποιούνται σήμερα (14/1). Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.    

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών σημειώνονται αυτήν την ώρα σε πόλεις της χώρας. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε στις 12:00 στα Προπύλαια, φοιτητές συγκρούονται με δυνάμεις της αστυνομίας.     

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μεταδίδει πως γόνεται χρήση χημικών, ενώ «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ. κινούνται στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου.    

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

«Είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας. 

Θα μας βρουν μπροστά τους! Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και τα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα. 

Διαμαρτυρία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Συλλόγους Γονέων και στο υπουργείο Παιδείας, στις 14:00.  

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν άνοιγμα σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, καθώς και για τους μαθητές και τους γονείς. 

Επεισόδια και στην Πάτρα 

Σε κλοιό διαδηλώσεων και επεισοδίων είναι και η Πάτρα. 

Φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. 

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο άγαλμα Βενιζέλου, επιχείρησαν να κάνουν πορεία, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία και αποτράπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο.  

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, προς στιγμήν επικράτησε ένταση, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και τους φοιτητές αυτή την ώρα να παραμένουν στο πλακόστρωτο.  

ieidiseis.gr