21/5 Εκλογές. Εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ χιλιάδες Συμβασιούχοι. Στο «πάγο» η Προκήρυξη 7Κ/2022. Δεν βγήκε η προκήρυξη των 900 θέσεων. ΑΡΜΑ

21/5 Εκλογές. Εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ χιλιάδες Συμβασιούχοι. Στο «πάγο» η Προκήρυξη 7Κ/2022. Δεν βγήκε η προκήρυξη των 900 θέσεων. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!!. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Ολοκληρώθηκε  το πρώτο τρίμηνο του 2023, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις εκλογές στις 21/5/23, ΕΛΗΞΕ  η κυβερνητική θητεία και στην πράξη επιβεβαιώθηκε  η εξαπάτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ και η κοροϊδία της κοινής γνώμης και των υγειονομικών στο θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων, με Ειδική Μοριοδότηση για υποτιθέμενη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αφού η προκήρυξη των 4000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών που είχε εξαγγείλει το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε με 2 χρόνια καθυστέρηση (!!!), η προκήρυξη για  τις 900 μόνιμες θέσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, παραϊατρικού) που οι υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ έχουν ανακοινώσει εδώ 16 μήνες  ότι θα βγει, είναι …άφαντη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας στις 13/12/2021 δήλωσε πως, «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό» .

Όμως παρά το ότι ο Θ. Πλεύρης το Δεκέμβριο του 2021 δήλωσε ότι η προκήρυξη των 910 θα έβγαινε “τις επόμενες ημέρες”, έχουν περάσει 16 μήνες(!!)  και ακόμα δεν έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ η κατανομή με τις θέσεις και τις ειδικότητες που θα προκηρυχτούν, οπότε μέχρι τις εκλογές προκήρυξη είναι απίθανο να βγει.

Δείτε στο παρακάτω video τον τότε υπουργό υγείας της κυβέρνησης ΝΔ, στην αρχή της Πανδημίας,  να κάνει «έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό»: https://youtu.be/5XVwj3e7-JI?t=4 .

Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης της ΝΔ, που  εξαπάτησε χιλιάδες επικουρικούς υποσχόμενη ΑΜΕΣΑ μονιμοποίηση.

Ούτως ή άλλως με την ειδική Μοριοδότηση και με την προκήρυξη ουσιαστικά μόνο του 1/4 των θέσεων συμβασιούχων που εργάζονται στο ΕΣΥ καλύπτουν, οι πιθανότητες μονιμοποίησης ήταν μικρές, όμως με το να μην προκηρυχθούν καθόλου οι θέσεις του παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, (και να μην υπολογίζονται στο σχεδιασμό οι χιλιάδες Συμβασιούχοι ΥΕ της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) οι όποιες πιθανότητες μηδενίζονται και  η εξαπάτηση επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ λοιπόν ολοκληρώνει τη 4ετή θητεία της, όχι μόνο  χωρίς να προσλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ(!!) Μόνιμο Υγειονομικό, από ΔΙΚΗ της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ( η 2Κ/19 και 6Κ/20 είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ..) αλλά και με 6554 λιγότερους Μόνιμους Υγειονομικούς (https://www.apografi.gov.gr/ ) Ακριβώς όπως έκαναν και στα Μνημονιακά χρόνια οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Σαμαρά- Βενιζέλου, οδηγώντας στη κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα αφήνοντας το 2015 με 32.000 λιγότερους Μόνιμους Υγειονομικούς(!!) . 

Και χωρίς να έχει προσλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ Συμβασιούχο σε Μόνιμη Θέση, παρά το ότι έχουν κάποιοι πάνω από 7 χρόνια και η πλειοψηφία κλείνει 3χρόνια.

Εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και συνδικάτα οφείλουμε  να αναδείξουμε τα ψέματα και την κοροϊδία  από την κυβέρνηση  της ΝΔ στο σοβαρό θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων και να κλιμακώσουμε  τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

15.000 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ(επιπλέον) σε βάθος 3ετίας. 5.000 το 2023.