Απάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Μεσσηνίας στον Περιφερειάρχη

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΚαλαμάτα, 10-03-2023

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 8η Μαρτίου «για την εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και σχετικό περιστατικό που εξελίχθηκε στο κτίριο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Μεσσηνίας αποφασίζουμε:

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Στηρίζουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΛΓΟ Δήμητρα και την περιφρούρηση της απεργίας που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική τους Συνέλευση.

Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή Αρχή για την στοχοποίηση συναδέρφου για την συνδικαλιστική του δράση και την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ΕΛΓΟ, στηριζόμενοι στο Ν. 4808/2021(Ν. Χατζηδάκη), τον οποίο οι εργαζόμενοι έχουν κρίνει συνολικά απαράδεκτο. Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν με όποιον τρόπο αποφασίζουν τα συλλογικά τους όργανα, λαμβάνοντας υπόψιν το δημόσιο συμφέρον.

Καταγγέλλουμε επίσης την άμεση αντίδραση στην περιφρούρηση της απεργίας, σε αντίθεση με την παντελή αδιαφορία στις παρατηρήσεις του τεχνικού ασφαλείας και των εκπροσώπων των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς και την έλλειψη έγγραφης συναίνεσης για την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου από την Περιφέρεια, όπως ρητά προβλέπεται στην αριθμ. 1059/49767 Απόφαση του ΥΠΑΑΤ.

Στην γραπτή δήλωση του κ. Περιφερειάρχη, στο έγγραφο – καταγγελία κατά του συναδέρφου, με σκοπό να τεκμηριώσει την καταγγελία, ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρει: “Αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει”. Εμείς συμπληρώνουμε: Αυτή η Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της σίγουρα δεν μας αξίζει“. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι αντιπαλεύουν τις πολιτικές που θυσιάζουν ανθρώπους στο βωμό του κέρδους!

Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν τη συμμετοχή όλων στις συλλογικές δράσεις και διεκδικήσεις για καλύτερες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο και από τη μεριά μας δεσμευόμαστε να αγωνιζόμαστε πάντα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργασιακών χώρων καθώς και όλων των δημόσιων χώρων και μέσων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φαββατάς Δημήτριος
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημητρούλια Δήμητρα