ΑΡΜΑ για το Ανθυγιεινό Επίδομα: Ευτυχώς που είναι 7 μονάδες μπροστά η Κυβέρνηση της Ν.Δ και θα δούμε αύξηση. Εάν ήταν μικρή ή πίσω, δεν θα παίρναμε ούτε ευρώ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Και ξαφνικά ««Είδομεν το φως το αληθινόν…»(!!). Με μια ΚΥΑ των αρμοδίων Υπουργών, Οικονομικών-Υγείας- Εργασίας από το ΠΟΥΘΕΝΑ, ανακοινώθηκε αύξηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος καθώς και η μερική του επέκταση σε νέους δικαιούχους.  

Την αύξηση και την επέκταση τη νομοθετεί  η Κυβέρνηση της Ν.Δ, που μέχρι σήμερα, με βάση το ΠΟΡΙΣΜΑ που είχαν ανακοινώσει, έλεγαν δεξιά και αριστερά και στις συναντήσεις με ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ:

-Έπρεπε οι αλλαγές να έχουν «δημοσιονομικό ουδέτερο αποτέλεσμα», και αυτό ήταν ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΌ για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, να μην προκαλούν αύξηση του υπάρχοντος Κονδυλίου,  λόγω του ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Δηλαδή, με απλά λόγια, για να δοθούν αυξήσεις σε κάποιους, κάποιοι πρέπει να έχουν μειώσεις ή και περικοπή. Έτσι:

-Για να δώσουν αύξηση 20-30€ σε Νοσηλευτές, έπρεπε να το ΚΟΨΟΥΝ 70-150€  από τις καθαρίστριες, τις τραπεζοκόμες και τους Τεχνικούς. Και κάποιοι να το ΧΑΣΟΥΝ τελείως..

-Για να ενταχθούν οι Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές και να παίρνουν70€, έπρεπε τα Εργαστήρια να χάσουν 50€.

– Για να πάρουν κάποιες ειδικότητες μικρές αυξήσεις, άλλες ειδικότητες θα είχαν μείωση ή περικοπή.

Ενώ με καθαρό τρόπο, δήλωναν τη πρόθεση τους για την ΠΕΡΙΚΟΠΗ του Επιδόματος σε χιλιάδες Υγειονομικούς που ήδη το έπαιρναν.

Και ξαφνικά, τη Δευτέρα 13/2, μια μέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου, η Κυβέρνηση της Ν.Δ «αγάπησε» σφοδρά τους Υγειονομικούς και αποφάσισε να κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ:

Με τον αέρα των 7 μονάδων μπροστά από τους Συριζομαδούρους,  κανείς δεν θα τη κατηγορήσει ότι όλα αυτά τα κάνει ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ γιατί ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και τρέχει να υλοποιήσει αυξήσεις που μέχρι χθες δεν υπήρχαν ΠΟΥΘΕΝΑ στις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της Κυβέρνησης. Ούτε στον Προϋπολογισμό, ούτε στις καθημερινές συνεντεύξεις και δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Πλεύρη.

Έτσι από 1/1/2023 δεν θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ(από όσα λένε…) και θα δοθούν αυξήσεις από 50 έως 150€ στους ήδη δικαιούχους και σε όσες Ειδικότητες θα ενταχθούν για πρώτη φορά. Ελπίζουμε οι αυξήσεις ανά Κατηγορία να αφορά ΟΛΟΥΣ και να μην έχουμε «περίεργες» εξαιρέσεις…

Τ «εορταστικό κλίμα» μπορεί να χαλάσει από τις διαμαρτυρίες της μη ένταξη των Ιατρών και άλλων Ειδικοτήτων από την  Υγεία, αλλά η Λίστα Πέτσα και ο Προτοσάλτε με τον ΣΚΑΙ θα το τακτοποιήσουν…

 Όσοι λοιπόν στη Κυβέρνηση πιστεύουν, μετά τα «χειροκροτήματα» ότι με τη αύξηση του Ανθυγιεινού θα μας κάνουν να «ξεχάσουμε» τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Πανδημίας και θα βάλουμε «νερό στο κρασί» μας απέναντι στα Κυβερνητικά Νομοθετήματα που συρρικνώνουν  και  Ιδιωτικοποιούν το Σύστημα Υγείας, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο Αγώνας για την ανατροπή των Κυβερνητικών Πολιτικών  και η διαμόρφωση ενός Κοινωνικού Μετώπου για ένα Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας θα είναι διαρκής και να ξέρουν σίγουρα και νικηφόρος. Και η Πολιτική Αλλαγή που θα το επιβάλει είναι ήδη «ante portas» όσες προεκλογικές παροχές και ας δώσει  η ήδη σε αποδρομή Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Υ.Γ : Το μόνο στενάχωρο, είναι ότι με τη σημερινή ανακοίνωση για το Ανθυγιεινό ο κ. Πλεύρης, χάλασε τη «Κυβερνητική φιέστα» που ετοίμασαν από κοινού στις 17/2 έξω από το Υπουργείο ΠΑΣΥΝΟ-ΕΝΕ και τα λοιπά παλληκάρια της Κυβέρνησης. Τώρα που δεν θα έχουν «νέα ευχάριστα να πουν » ας αρκεστούν στην εορταστική ατμόσφαιρα της πίτας. Ας πνίξουν το πόνο τους στα 16.000€ που θα κοστίσει όλο το πανηγύρι. Δεν τα λες και λίγα…