Σωματείο Γ.Ν Τρικάλων: Το διώξιμο των εργολάβων είχε όνομα: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η επαναφορά των Εργολάβων έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση της Ν.Δ- Κυριάκος Μητσοτάκης. ΑΡΜΑ

Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται…

Στο Νοσοκομείο στα Τρίκαλα, η Διοίκηση υλοποιώντας τις Πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, προχωρά μέσω διαγωνισμών στο διώξιμο των ΣΟΧ και την επαναφορά των Εργολάβων στη φύλαξη αρχικά και μετά σε καθαριότητα και σίτιση. Οι επικοινωνιακές «δεσμεύσεις» στη Βουλή και στα ΜΜΕ του κ. Πλεύρη «όπου οι ΣΟΧ είναι φθηνότεροι θα παραμένουν» χωρίς σχετική Υπουργική απόφαση αποδείχθηκαν ΨΕΥΔΕΙΣ όπως αποτυπώνεται και στα Τρίκαλα αλλά και σε πλήθος άλλων Νοσοκομείων. Μάλιστα αρκεί να δει τις νομοθετικές παρατάσεις των ΣΟΧ, όπου ρητά ορίζεται «ή έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών» για να κατανοήσει το μέγεθος του εμπαιγμού και της κοροϊδίας.

Απέναντι στην επαναφορά των εργολάβων το Σωματείο έβγαλε 2 Ανακοινώσεις(;). Στη μία που την έστειλε στη ΠΟΕΔΗΝ, όπου υπάρχει μια τυπική αναφορά των γεγονότων, πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τις πολιτικές ευθύνες της  Κυβέρνησης και όλα «χρεώνονται» εύκολα στην  Διοίκηση. Στη δε δεύτερη ανακοίνωση( για πιο επαναστατική χρήση..) γίνεται μια «ουδέτερη» αναφορά στη Κυβέρνηση και γίνεται επίθεση(!!) στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «προκλητικά» νομοθετήματα εις βάρος των ΣΟΧ. Ας θυμίσουμε λοιπόν στην πλειοψηφία του Σωματείου, γιατί μάλλον δεν τα θυμάται, τα εξής:

Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την Διοίκηση που είχε ορίσει που έδιωχνε τους εργολάβους από το Νοσοκομείο το 2016. Και όταν οι Εργολάβοι έστελναν στα Δικαστήρια το Διοικητή και η Αστυνομία συλλάμβανε το Διευθυντή- Υποδιευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας γιατί υπόγραφαν συμβάσεις ΣΟΧ, οι ίδιοι όχι μόνο ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ αλλά και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ συνδικαλιστικά να στηρίξουν το διώξιμο των εργολάβων. Αυτά για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους..

Όσα δε επικαλούνται για  τυχόν «Απαγορεύσεις» ας τα διαβάσουν προσεκτικά και να μην το κάνουν copy paste από άλλες ανακοινώσεις «ταξικών» Σωματείων. Θα καταλάβαιναν ότι μιλάει για προσλήψεις  μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών.  Το ίδιο ισχύει και για το άρθρο 103 του Συντάγματος που απέρριψαν τα «κόμματα της άρχουσας τάξης». Προφανώς και η πλειοψηφία του Σωματείου θέλει να γίνονται οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και διαγωνιστικών διαδικασιών και αυτό θα διεκδικεί από εδώ και πέρα.

Και τέλος για ενημέρωση τους: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αυτός που έβαλε τέλος στην εργασιακή ομηρεία των Συμβασιούχων προχωρώντας σε ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των 8.000 συμβασιούχων στους ΟΤΑ, με τις 3.500 στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με τις 1116 2Κ/19 στην Υγεία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το Κόμμα που με τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του προβλέπει τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων στην Υγεία.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μόλις γίνει Κυβέρνηση, θα φύγουν οι Εργολάβοι και θα επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι με τις Ατομικές Συμβάσεις και θα προωθηθεί η Μονιμοποίηση τους.

Αυτά για να ξέρουν την αλήθεια…

Υ.Γ: Μια ερώτηση. Όταν καταγγέλθηκε ο Διοικητής, ότι στις εκλογές του Σωματείου καλούσε τους ΣΟΧ και τους έταζε να τους κρατήσει ο Εργολάβος, αρκεί να ψήφιζαν ΔΑΚΕ, γιατί δεν είπαν λέξη;