Δήμος Αθηναίων: Απολύονται 302 συμβασιούχοι Covid – Απορρίφθηκε η αγωγή τους

Στο δρόμο της ανεργία οδηγούνται 302 συμβασιούχοι Covid που εργάζονταν από το περασμένο καλοκαίρι με προσωρινή διαταγή στο δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα οι συμβασιούχοι απολύονται αφού δημοσιεύθηκε από το δικαστήριο η απορριπτική απόφαση της κύριας αγωγής τους.

Όπως είχε γράψει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, η απόλυση των συμβασιούχων είχε δρομολογηθεί, αφού σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, η απόφαση για την κύρια αγωγή αναμενόταν να είναι αρνητική.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη ήττα στο μέτωπο των συμβασιούχων Covid, καθώς η απόφαση αφορά μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας που συχνά – πυκνά λειτουργεί σαν «πυξίδα» και για υπόλοιπους δήμους και εργαζόμενους στη χώρα.

Πλέον, οι συμβασιούχοι αναμένουν την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Φεβρουαρίου και πιθανότατα την κατάθεση νέας κύριας αγωγής. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι εκ των πραγμάτων μειωμένες και σε βάρος τους.

Σημειώνουμε ότι το θέμα των συγκεκριμένων  συμβασιούχων είχαν χειριστεί τα Σωματεία του δήμου Αθηναίων ΣΕΔΑ και ΕΕΔΑ, ενώ θετική απόφαση είχε λάβει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους.

ΠΗΓΗ: https://www.aftodioikisi.gr/