Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΨΝΘ: Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΑΛΗΣΗ της παράνομης απόφασης και την επαναφορά στις θέσεις τους των υπαλλήλων που καθαιρέθηκαν!

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αποφάσεων που αποδεικνύουν ότι ο βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης και των εντολοδόχων τους διοικήσεων στις ΥΠΕ και στις διοικήσεις Νοσοκομείων είναι η απαξίωση, η λεηλάτηση και η τελική διάλυση του ΕΣΥ.

Στη γενική εικόνα η Πανδημία επιμένει, η έξαρση της γρίπης σοβεί, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης διαλύει το πολύπαθο και υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Στο Νοσοκομείο μας ο προσφάτως διορισμένος προσωρινός Διοικητής του Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” -ΨΝΘ – Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επιχείρησε παραμονές Χριστουγέννων και τελικά υλοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς την καθαίρεση και την υποβάθμιση στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας τόσο του Νοσοκομείου “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” όσο και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αντί για ευχές, κάλαντα και καλές γιορτές ο Διοικητής, σχεδίασε και υλοποίησε την καθαίρεση, την υποβάθμιση, την μετακίνηση αλλά και τη συνδικαλιστική δίωξη στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας των δύο Νοσοκομείων, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση αυτών άτομα του δικού του κομματικού χώρου ή κομματικών χώρων μόνιμων δεκανικιών αντιλαϊκών αποφάσεων (μνημονιακές συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και υπαλλήλων με καταφανώς λιγότερα προσόντα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε και χωρίς να έχουν προκύψει ανάγκες σε υπηρεσιακό επίπεδο όπως: να προκύπτει κινούμενη θέση (λόγω αποχώρησης), να υπάρχουν αναφορές ή καταγγελίες για υπηρεσιακή και επαγγελματική ανεπάρκεια που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αντίθετα, οι διωκόμενες έχουν άψογους υπηρεσιακούς φακέλους και άριστες αξιολογήσεις.

Απορίας άξιο η αφωνία και η απουσία από κάθε κινητοποίηση και συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων των στελεχών της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, γεγονός που μας οδηγεί στην υπόθεση ότι οι εν λόγω καθαιρέσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά στελέχη των παρατάξεων της ΔΑΚΕ στο Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ στο Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” -ΨΝΘ – Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά παράβαση της υπάρχουσας Νομοθεσίας (Νόμος 4369 : Άρθρο 30 Μεταβατικές διατάξεις, όπως διατηρήθηκε και ΙΣΧΥΕΙ με το Ν.4674/2020), νόμους που μια χρηστή Διοίκηση Αρίστων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εφαρμόσει.

Κλείνοντας θέλουμε να αναγνωρίσουμε πως το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό και υπάρχει διαχρονική ΕΥΘΥΝΗ των κυβερνήσεων (και της προηγούμενης..) στο να μην υλοποιούν κρίσεις θέσεων ευθύνης, παρά την ύπαρξη πλαισίου, με αποτέλεσμα από την μια μεριά την «ομηρεία» των εργαζομένων και από την άλλη την παρανομία των εκάστοτε Κυβερνήσεων, που αδιαφορούν για το «αίσθημα Δικαίου», αρκεί να ικανοποιήσουν το κομματικό ακροατήριο και να εξαργυρώσουν τα γραμμάτια που οφείλουν σε όσους τους επέλεξαν.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΑΛΗΣΗ της παράνομης αυτής απόφασης και την επαναφορά στις θέσεις τους των υπαλλήλων που καθαιρέθηκαν. Τυχόν κάθε άλλη απόφαση της την καθιστά υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους και προφανώς και τη δικαιοσύνη.