Διαμαρτυρία των συμβασιούχων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Την ανάγκη να λήξει η “ομηρία” των συμβασιούχων εργαζομένων για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο ΣΠίτι” που συμβάλλει πάρα πολλά μέσα από τις υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί, ζητάνε οι συμβασιούχοι με διαμαρτυρία που πραγματοποιούν σήμερα στο Εκθεσιακό Κέντρο όπου διεξάγεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού κι Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Στ. Πέτσα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η οικογενειακή βοηθός – συμβασιούχος του προγράμματος εδώ και 19 χρόνια Κορομιλή Μελπομένη “Η σημερινή μας παρουσία είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία. Θέλουμε ο κ. Βορίδης ή ο κ. Πέτσας να μας ενημερώσουνε αν έχουμε κάτι νεώτερο, σχετική με την προκήρυξη που είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια κι έχει βγει εν μέρει άκυρη από το ΣτΕ στο κομμάτι της ειδικής μοριοδότησης με αποτέλεσμα να μένουν οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι εκτός”.

Η κα. Κορομιλή εξήγησε ότι πρόκειται για ειδική μοριοδότηση που αφορά στην εμπειρία των εργαζομένων κι όπως σημείωσε “μέχρι και 20χρόνια υπάρχουν εργαζόμενοι συμβασιούχοι. Άλλοι με ετήσιες συμβάσεις, άλλοι με διετείς ή κάποιων μηνών και ζητάμε να ληφθεί υπόψιν η ειδική μοριοδότηση και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρχει κανείς συμβασιούχος  εκτός. Τρέχουμε χρόνια το πρόγραμμα. Υπάρχει εξειδίκευση και γνώση των ανθρώπων. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας. Καταγράφουμε περιστατικά όχι μόνο με ηλικιωμένους αλλά και με παιδιά. Πρόκειται για μια “ομηρία” που ζητάμε να λήξει.. Στη Μαγνησία είμαστε περίπου 60 εργαζόμενοι”.

πηγή: https://e-thessalia.gr/