Πολυτεχνείο 2020: Η Κυβέρνηση αποφάσισε και η Αστυνομία διατάζει: Απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων!!. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ;…

του Παναγιώτη Παντέλη

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση προχώρησε στα «μουλωχτά», μέσω της ΕΛ.ΑΣ. σε lockdown των δημοκρατικών δικαιωμάτων: η αστυνομία ανακοίνωσε πως για τέσσερις ημέρες θα απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις, θυμίζοντας άλλες, σκοτεινές εποχές

Η ανακοίνωση, μνημείο ακραίου αυταρχισμού, ήρθε από το αρχηγείο της αστυνομίας που επικαλέστηκε για την εν λόγω πρωτοφανή απόφαση τις «επιτακτικές ανάγκες αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας», ενώ υποστήριξε πως τα μέτρα λαμβάνονται «στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19».

Ωστόσο πρόκειται για φθηνή δικαιολογία, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ποτέ δεν έχουν ισχύ μόνο τέσσερις μέρες. Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 της 15ης Νοεμβρίου έως και 21:00 της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Βαριά πρόστιμα:  Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις: Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις’ Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Μάλιστα, η απόφαση δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ( ΦΕΚ 14 Νοεμβρίου 2020 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αριθμός φύλλου 5046). Μάλιστα ο Σερίφης κ. Χρυσοχοϊδης  έστειλε Τελεσίγραφο(!!) και απείλησε(!!) στους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα εφαρμοστεί ο Νόμος. Μάλιστα η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει συλλήψεις για «πρόκληση σε διέγερση!!» ενώ καλούνται σε κλήση σε απολογία από την Αστυνομία, όσοι δηλώνουν στο facebook ότι θα κατέβουν στο Πολυτεχνείο!!

Για την ιστορία, καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος, έχει γίνει και στο παρελθόν: στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973. Ας δει κανείς τις ημερομηνίες και να καταλάβει που μας γυρνάει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Στις μέρες που είχαμε ΧΟΥΝΤΑ!!. 

Απέναντι στον Αντιδημοκρατικό κατήφορο της Ακροδεξιάς Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, οφείλουν ΟΛΟΙ οι Δημοκρατικοί Πολίτες, Σωματεία, Συνδικάτα και Κόμματα να πάρουν Θέση, καταδικάζοντας όσους αποφάσισαν  να ξαναζήσουμε τη ΧΟΥΝΤΑ το 2020!! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!.

Ο Τάκης Παντέλης είναι μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ εκλεγμένος με το ΑΡΜΑ υγειονομικών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ με την ΕΑΕΚ