1η δύναμη στις εκλογές του ΕΦΚΑ η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Η δύναμη στα χέρια σου»

Αναλυτικά η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ:

Όλες και όλοι εμείς που συγκροτήσαμε το πλατύ και ενωτικό ψηφοδέλτιο της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ – Η δύναμη στα χέρια σου», χαιρετίζουμε την εξαιρετικά μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας, από όλες τις μονάδες του ΕΦΚΑ Αττικής & Νήσων σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στη διαδικασία, σε ποσοστό που ξεπέρασε και το 75%.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε καθεμιά και καθέναν από τους 930 περίπου συναδέλφους που επιλέξατε τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας της δώσατε την πρώτη θέση, με ποσοστό μεγαλύτερο από 44%, 7 έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου και 32 αντιπροσώπους στην ομοσπονδία ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ. Η εμπιστοσύνη σας αυτή αποτελεί, για όλες και όλους εμάς, μια μεγάλη ευθύνη, για να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αλλάξει ο ΕΦΚΑ σελίδα για όλους τους εργαζόμενους. Για να καταργηθούν οι απαράδεκτες διατάξεις για την ανάθεση των θέσεων Γενικών και Διευθυντών στους ημέτερους (που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη μόνο για τον ΕΦΚΑ), για να πραγματοποιηθούν άμεσα στον οργανισμό εκατοντάδες νέες προσλήψεις, για σημαντική ενίσχυση σε υποδομές και συγκεκριμένη εκπαίδευση πάνω στα εργασιακά αντικείμενα, για αξιοκρατία μέσω κρίσεων και κατάργηση όλων των διατάξεων για τους ιδιώτες στον ΕΦΚΑ.

Όλοι εμείς, οι 119 συνάδελφοι στον ΕΦΚΑ, που συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που έχει αυτό το συνδικαλιστικό εγχείρημα που αναλάβαμε, καθώς βιώνουμε καθημερινά, ως εργαζόμενοι, τις τραγικές δυσκολίες και τα αδιέξοδα στους εργασιακούς χώρους του ΕΦΚΑ. Δυσκολίες και αδιέξοδα που γνωρίσαμε πιο αναλυτικά στις ουσιαστικού χαρακτήρα επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε την περίοδο πριν από τις εκλογές στα περισσότερα κτίρια, και έχουν δημιουργηθεί από την πάνω από 12 χρόνια έλλειψη νέων προσλήψεων, από την έλλειψη ενός λειτουργικού οργανογράμματος και από την μετατροπή του ΕΦΚΑ σε έναν οργανισμό που λειτουργεί σαν φυλακή.

Η ψήφος που έλαβε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θεωρούμε ότι αποτελεί και ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτικών της κυβέρνησης και του Χατζηδάκη στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, με την απαξίωση και περιφρόνηση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, καθώς και με την παράδοση κρίσιμων λειτουργιών του οργανισμού στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και στους ημετέρους (Ακίνητη περιουσία, επικουρικό, προμήθειες, οργανόγραμμα, θέσεις διευθυντών).

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα πορευτεί όπως έχει δεσμευτεί απέναντί σας, σαν ένα πλατύ και ενωτικό συνδικαλιστικό σχήμα, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συνδικαλιστική ενότητα δυνάμεων στον χώρο του ΕΦΚΑ, για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών μας συμφερόντων. Θα πορευτεί χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση, με τις ξεκάθαρες όμως θέσεις, προτάσεις, διεκδικήσεις και δεσμεύσεις της.

Θα βρίσκεται απέναντι σε όλες εκείνες τις πολιτικές κυβερνήσεων και διοικήσεων που θα βρίσκονται σε αντίθεση με τις θέσεις , προτάσεις και διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σαν «ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Η δύναμη στα χέρια σου» θεωρούμε την ψήφο εμπιστοσύνης που λάβαμε βαριά ευθύνη και υποχρέωση για όλα εκείνα που έχουμε δεσμευτεί. Θέλουμε τέλος να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευση που έχουμε αναλάβει και η οποία θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα, για επισκέψεις σε κάθε εργασιακό χώρο με σκοπό την ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους μας εκεί, τουλάχιστον μια φορά σε κάθε εξάμηνο.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

May be an image of ‎text that says '‎لن n Δύναμη στα Χέρια σου ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ενωτικό Δίκτυο Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ‎'‎