Κάλεσμα της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων ΥπΑΑΤ και της Ενωτικής Κίνησης Γεωπόνων – Ολες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 9η Νοέμβρη

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΥπΑΑΤ και η Ενωτική Κίνηση Γεωπόνων στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και καλεί όλους και όλες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε όλο το δημόσιο τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας στις 9 του Νοέμβρη, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία με κυρίαρχο αίτημα:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Κι ενώ η Χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Παράλληλα, τους κοροϊδεύει λέγοντας ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο αποτελεί αύξηση ενώ είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι μέχρι 12.000€ δεν θα πάρουν ούτε ένα 1€ αύξηση ενώ όσοι έχουν μισθό από 12.000 έως 20.000€ θα πάρουν 1,83€ μέχρι 14,66€ το μήνα!!!

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης για να μη θιχτούν τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 12% -ρεκόρ 25ετίας-είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η σημερινή Κυβέρνηση έχοντας επιδείξει ιδιαίτερο ταλέντο στην εργαλειοποίηση των δεινών, εκμεταλλεύεται τόσο την πανδημία όσο και τον πόλεμο στην Ουκρανία για να περιορίσει και να φαλκιδεύσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων:

καταργώντας με τον εκτρωματικό και αντεργατικό νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία, το οκτάωρο, την προστασία της εργασίας,

-εστιάζοντας στον αυταρχισμό, την καταστολή και στην απαξίωση των θεσμών και της δικαιοσύνης.

Αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τις σχέσεις παραγωγής πίσω στις απαρχές της βιομηχανικής εποχής, στη δωδεκάωρη και απλήρωτη εργασία και στη στοχοποίηση των εργαζομένων που αντιστέκονται. Ο κόσμος της εργασίας έχει αφεθεί στην τύχη του, παραδιδόμενος στην εργοδοτική ασυδοσία με την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και η κυβερνητική κοινωνική πολιτική εξαντλείται στο «καλάθι του νοικοκυριού» που αποτελεί διαφημιστικό φυλλάδιο των super market και στη χορήγηση αναποτελεσματικών επιδομάτων. Παράλληλα, με το πολιτικό ευφυολόγημα της «ατομικής ευθύνης» φορτώνει την ευθύνη για την ακρίβεια, την φτώχεια και την πανδημία στους εργαζόμενους και σε όλο τον λαό. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

Σε αυτή τη συγκυρία στηρίζουμε:

 • Την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ
 • Την μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα
 • Την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%
 • Την αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 800€
 • Την αύξηση των επιδομάτων παιδιών στα 70€ για ένα παιδί, στα 105€ για 2 παιδιά και στα 140€ για 3 παιδιά και τη χορήγησή του μέχρι και το 24ο έτος ηλικίας των παιδιών, ανεξαρτήτως σπουδών. 
 • Τον συνυπολογισμό και εισαγωγή του επιδόματος παιδιών στη σύνταξη της μητέρας.

Σε αυτή τη συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

Όλες και όλοι στα κατά τόπους συλλαλητήρια που οργανώνονται από τα εργατικά κέντρα και συλλογικότητες

ΑΘΗΝΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος,ώρα:11:00 π.μ.