Τα ΚΤΕΛ «τρώνε» τα λεφτά των Δήμων

Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή τους, τη στιγμή μάλιστα που η τιμή των καυσίμων κίνησης έχει χτυπήσει «κόκκινο»! Με εν κρυπτώ νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί αφ’ ενός την δημοτική συγκοινωνία, αφ’ ετέρου αφαιρεί από τα τέλη διαφήμισης σε επιφάνειες στάσεων και στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας και τα αποδίδει στα ΚΤΕΛ.

Καταργείται η δημοτική συγκοινωνία!

Με μια μονοκοντυλιά ο υπουργός ΥποδομώνΚώστας Καραμανλής καταργεί την δημοτική συγκοινωνία. Με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών, ο υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταργεί νόμο του 2001 βάσει του οποίους δόθηκε «η δυνατότητα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να διενεργούν μεταφορά για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), ατόμων που εξυπηρετούνται στα κέντρα απασχόλησης ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και των εργαζομένων του οικείου δήμου, καθώς και να διενεργούν μεταφορά για τη μετακίνηση κατοίκων μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων από και προς το κέντρο του δήμου στην ουσία καταργείται η δημοτική συγκοινωνία».

Αφαιρούνται τα τέλη διαφήμισης από Δήμους

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής αφαιρεί από τους Δήμους τα τέλη διαφήμισης σε επιφάνειες στάσεων και στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας. Αυτό αφορά τα τέλη διαφήμισης, που πρέπει να αποδίδονται από τους διαφημιζόμενους, που εκδίδουν αφίσες και πόστερ σε επιφάνειες στάσεων και στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας. Πρόκειται, δηλαδή, για μια διάταξη που όχι μόνον αφαιρεί πόρους από τους Δήμους, αλλά και την αρμοδιότητα!

Καταργείται και η αρμοδιότητα

Στην ίδια νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί «την αρμοδιότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετούν και να εκμεταλλεύονται τα στέγαστρα αναμονής των επιβατών και ορίζεται ότι οι στάσεις και τα στέγαστρα αναμονής επιβατών τοποθετούνται με μέριμνα και δαπάνες των συγκοινωνιακών φορέων».

Υπό όρους μόνον το 2%..

δείτε περισσότερα εδώ στο https://www.ilektrav.gr/