ΑΡΣΥ: Κάτω τα χέρια από την περιουσία μας – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από το ΜΤΠΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής συνΕργασίας Υπαλλήλων στο Υπ.Εργασίας:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο νομοσχέδιο με τον ευφάνταστο τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση η κυβέρνηση των αρίστων επιχειρεί να βάλει χέρι στην κινητή και ακίνητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ).

Στο νομοσχέδιο αυτό

  • αναθέτει την διοίκηση του φορέα σε έναν διοικητή με υπερεξουσίες που τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • το διοικητικό του συμβούλιο που θα αποτελείται από εννέα (9) μέλη, με τα έξι από αυτά είναι απολύτως ελεγχόμενα από τον Υπουργό Εργασίας μπορεί να αποφασίζει ότι:
  • η διαχείριση και αξιοποίηση των χρηματοοικονομικών προϊόντων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) δηλαδή μετοχές και μετρητά θα γίνεται από ανώνυμη εταιρεία και συγκεκριμένα την Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».
  • η διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Μ.Τ.Π.Υ., θα γίνεται από ανώνυμη εταιρεία και συγκεκριμένα την «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) Μονοπρόσωπη Α.Ε..

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το Μ.Τ.Π.Υ δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας, ιδρύθηκε το 1867 με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, για την παροχή μερίσματος κατά τη συνταξιοδότηση. Λειτουργεί ασταμάτητα σχεδόν δύο αιώνες, ως Ειδικό Ταμείο του Κράτους απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας και έχει οικονομική αυτοδυναμία με ίδιο προϋπολογισμό που δεν εντάσσεται στον κρατικό ή στον κοινωνικό προϋπολογισμό .

Μέτοχοι του είμαστε όλοι εμείς – οι δημόσιοι υπάλληλοι – που συμμετέχουμε με τις κρατήσεις μας (4,5% επί του Βασικού μισθού)- χωρίς εργοδοτική εισφορά- με σκοπό να λάβουμε μέρισμα εμείς και οι οικογένειές μας δηλαδή την επιστροφή των συσσωρευμένων καταθέσεών μας, αυξημένες με τις προσόδους που αναλογούν στα έτη συμμετοχής μας, κατά τη συνταξιοδότηση μας.

Η κινητή και η ακίνητη περιουσία του ταμείου μας ανήκει. Ανήκει σε όλους εμάς τους ΔΥ αλλά και στους μερισματούχους καθώς έχει αποκτηθεί με δικά μας χρήματα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει χέρι σ αυτήν.

Είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστεί αυτό που χτίστηκε από τόσες γενιές δημοσίων υπαλλήλων με τόσο κόπο.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΕ αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε να

  • στηριχτούν οι συνάδελφοι του ΜΤΠΥ και οι αποφάσεις τους
  • αποσυρθούν άμεσα οι σχετικές διατάξεις και να μην κατατεθούν για ψήφιση στη βουλή
  • να διασφαλιστεί η κινητή και ακίνητη περιουσία μας που διαχειρίζεται το ΜΤΠΥ.

https://arsyeka.blogspot.com/