Μαλαματίνα – Θεσσαλονίκη / Εισαγγελική έρευνα για τις εκδικητικές απολύσεις στην οινοποιία

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι παράνομες και εκδικητικές απολύσεις στη «Μαλαματίνα», μεταξύ των οποίων του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του μέλους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Μερκενίδη.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν εργαζόμενοι στην οινοποιία. Στην αναφορά τους, κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Η προκαταρκτική θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και την τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται από το πρωί είναι σε εξέλιξη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ). Μάλιστα, λίγο πριν τις 11, υπήρξε ένταση όταν δύο φορτηγά επιχείρησαν να βγουν από το εργοστάσιο. Οι απεργοί προσπάθησαν να κλείσουν την έξοδο και τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και βία εναντίον τους.

πηγή: http://www.avgi.gr