ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΕΔΟΘ- ΕΚΘ: Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης

Δυναμικό και αγωνιστικό «παρών» των συνδικάτων στην πόλη..

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για το γεγονός:.

«Μηδενικές Αντοχές και Ανοχές» ήταν το σύνθημα που φώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι, νέοι και νέες, φοιτητές και συνταξιούχοι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και της πορείας των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΕΔΟΘ- ΕΚΘ στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ 2022. Για άλλη μια χρονιά ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να δεχτεί τη συνέχιση των σκληρών και επώδυνων μέτρων, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες διαμαρτυρήθηκαν κατά της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, των εξοντωτικών πολιτικών και διεκδίκησαν σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, εργασιακή ασφάλεια, τερματισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Τείνει να γίνει… “κανονικότητα” η ανασφάλεια, η κρίση, η φτωχοποίηση, η κοινωνική ανωμαλία, οι διακρίσεις, το γκρίζο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ικανοποιητικούς μισθούς, σεβασμό για τον κόπο και τη δουλειά μας, εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Οι αντοχές και οι ανοχές μας είναι μηδενικές. Γι’ αυτό θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης. Σημειώνεται πως για σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει 24ωρη πανθεσσαλονίκεια απεργία, στην οποία συμμετείχαν καθολικά τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Θ».

Διαβάστε επίσης τη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με βασικό σύνθημα «μηδενικές αντοχές και ανοχές», οι διαδηλωτές ζήτησαν μεταξύ άλλων τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, ενίσχυσης του εισοδήματός τους, αναχαίτισης της αύξησης των τιμών της ενέργειας και όχι μόνον, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Τα συνδικάτα, έδωσαν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων. Αυτό τονίστηκε και στις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία και κατέληξε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η ΓΣΕΕ, θα συνεχίσει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μέχρι να σταματήσουν οι πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση»..

ΠΗΓΗ: https://parallaximag.gr/