Συγκρότηση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων σε σώμα

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου, που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της 15/6/2022, συνεδρίασε στις 11/8/2022 και συγκροτήθηκε σε σώμα με βάση τις διατάξεις του καταστατικού ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέδες Λιώνης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέσποινα Κουτσούμπα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Στάθης Γκότσης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιάννης Βερροιόπουλος

ΤΑΜΙΑΣ: Νίκος Τότσιος

ΜΕΛΗ: Γρηγόρης Βαφειάδης

Νίκος Λούβρης

Αγγελική Παπανδρέου

Γιάννης Φωτόπουλος

Το Προεδρείο δεσμεύτηκε στην υλοποίηση των παρακάτω αξόνων για την επόμενη τριετία:

1. Να ενεργοποιηθεί ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ, την πολιτιστική κληρονομιά, τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την προστασία όλων των δημόσιων δωρεάν αγαθών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμό).

2. Να σταθεί αταλάντευτα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές από όποιον κι αν υλοποιούνται. Να εργαστεί για την οργάνωση των αναγκαίων αγώνων: για την υπεράσπιση της δουλειάς όλων μας, κόντρα σε ενδεχόμενες νέες απολύσεις/διαθεσιμότητες, για νέες προσλήψεις και πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών, για αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για διασφάλιση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και επέκτασή του σε όσους το δικαιούνται, για μείωση του κόστους ζωής και κατάργηση φόρων και πρόσθετων επιβαρύνσεων σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης (φαγητό, νερό, ρεύμα), για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας, για μείωση των ωρών εργασία στις 35/βδομάδα, για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης (58 γυναίκες – 60 άνδρες), για μια ενιαία σχέση εργασίας στον δημόσιο τομέα με κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης, για το κτιριακό, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξήλωμα της αρχαιολογικής νομοθεσίας, στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση των δομών του Υπουργείου (όπως τα μεγάλα δημόσια Μουσεία), στην εισβολή ποικιλώνυμων ιδιωτικών συμφερόντων στην διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην υποβάθμιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

3. Να συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια τον αγώνα για να μην αποκοπούν τα 5 μεγάλα Κρατικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ και για να αντιστραφεί η αποδυνάμωση της ενιαίας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

4. Να προστατεύσει τα μέλη του απέναντι σε κρούσματα αυθαιρεσιών που παρατηρούνται συνεχώς στις υπηρεσίες, στα υπηρεσιακά τους θέματα που χρονίζουν (πχ με την πίεση για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων).

5. Να αγωνιστεί για δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και για κατάργηση του αντισυνδικαλιστικού Ν. 4808 (Χατζηδάκη).

6. Να διεκδικήσει την παραμονή όλων των εργαζομένων στην ΥΣΜΑ με δημιουργία και διασφάλιση των απαραίτητων οργανικών θέσεων στην ίδια υπηρεσία.

7. Να διεκδικήσει πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (υπόθεση πλαστών δανείων και λοιπές εκκρεμείς στην δικαιοσύνη υποθέσεις), για να σβήσουν οι σκιές που βαρύνουν το συνδικαλιστικό κίνημα του ΥΠΠΟΑ, εμπλέκοντας ανυποψίαστους συναδέλφους. Εξυπακούεται ότι ο Ενιαίος Σύλλογος θα συνεχίσει να στηρίζει όσα μέλη του εν αγνοία τους βρέθηκαν εμπλεκόμενα στην δυσώδη αυτή υπόθεση. Να διεκδικήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας περάσματος του προσωπικού του Ταμείου στο Υπουργείο και της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού από το αρμόδιο Τμήμα του ΥΠΠΟΑ, καθώς και την επαναπρόσληψη του προσωπικού που απολύθηκε.

8. Να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να αγωνιστεί για διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

9. Να συντονιστεί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ και την ΑΔΕΔΥ για τα παραπάνω θέματα.

10. Να λειτουργεί δημοκρατικά, με συνελεύσεις, επιτροπές εργαζομένων ανά χώρο δουλειάς, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη με τους έκτακτους συναδέλφους και με τα άλλα σωματεία, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της ανάθεσης, δημιουργώντας τους όρους για ένα νέο υπόδειγμα λειτουργίας των συλλογικών μορφών οργάνωσης του κόσμου της εργασίας.

Για το ΔΣ