Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»: Στάση εργασίας σήμερα για τις καρατομήσεις Πλεύρη

Στον απόηχο του θλιβερού γεγονότος απώλειας του 49χρονου Θ. Νεμουτιανού, αφότου είχε βρεθεί για ιατρική φροντίδα -που δεν πήρε – στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», συνεδρίασε το Σωματείο Εργαζομένων.

Διαπίστωσε, αγωνιώδη προσπάθεια από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και όχι μόνον, για να μετακυληθούν οι ευθύνες από τον διοικητή και κάτω, με σκοπό να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, από την πραγματική αιτία, που δεν είναι άλλη από τη μη ύπαρξη εφημερεύοντος ιατρού στο ΤΕΠ.
«Δεκαπέντε ημέρες μετά, δεν έχει ζητήσει απ’ όλα τα νοσοκομεία να επικαιροποιήσουν τις διαδικασίες και το πρωτόκολλο διαχείρισης ασθενών στα ΤΕΠ, τις ημέρες μη εφημερίας, ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Απεναντίας, η διοίκηση, εκμεταλλεύεται το γεγονός κι αντί να κινηθεί στο πλαίσιο των δηλώσεων του υπουργού Θ. Πλεύρη για συνέπειες σ’ όλους – άμεσα ή έμμεσα – τους εμπλεκόμενους, στοχοποιεί μόνο εργαζόμενους και μάλιστα μετακινεί και καρατομεί συναδέλφους από θέσης ευθύνης, που ουδεμία σχέση κι ευθύνη έχουν, για άλλους σκοπούς και στόχους» τονίζουν οι συνδικαλιστές, που απαντούν με κινητοποιήσεις.

Σήμερα κιόλας, θα προβούν σε στάση εργασίας (12-3 μ.μ.) με συγκέντρωση στον περιβάλλοντα χώρο, απαιτώντας από την διοίκηση να πάρει πίσω όλες αυτές τις «άδικες» μετακινήσεις που προκαλούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

πηγή: https://pelop.gr/