Πάτρα: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» που φέρεται να μην φώναξε γιατρό για τον Θ. Νεμουτιάνο

Αλλαγές στους προϊσταμένους των ΤΕΠ του νοσοκομείου

Αλλαγές στις θέσεις των προϊσταμένων των νοσηλευτικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας έφερε η πολύκροτη υπόθεση θανάτου του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, που πέθανε αβοήθητος στη διαδρομή προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, αφού ουσιαστικα τον έδιωξαν ουσιαστικά από το γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας επειδή δεν εφημέρευε.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απελυσε ουσιαστικά, αφού διέκοψε την σύμβαση, την ειδικευόμενη νοσηλεύτρια που βρίσκονταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο ΤΕΠ. Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Την ίδια ώρα, εν αναμονή του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έχει ξεκινήσει και η προανακριτική διαδικασία μετά την κατεπείγουσα εντολή που έδωσε η Εισαγγελέας Πατρών για τη διερεύνηση και τυχόν ποινικών ευθυνών για τον θάνατο του άτυχου, Θόδωρου Νεμουτιάνου.

Πάντως, οι αλλαγές κυρίως στην νοσηλευτική υπηρεσία του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη. Μέχρι τώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους τουλάχιστον τρεις προϊστάμενοι, ενώ επίκεινται κι άλλες μετακινήσεις.

πηγή: thebest.gr