Μετρό Θεσσαλονίκης: Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας

Με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των εργαζομένων ολοκληρώθηκε η χθεσινή στάση εργασίας στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3.30 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Κατασκευαστικού Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης η σημερινή στάση «ήταν η συνεχεία μιας σειράς δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

metro-ergazomeni.png

Οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν λύση στα διαρκή και ουσιαστικά προβλήματα τους ενώ έχουν επισημανθεί επανειλημμένα εδω και μήνες στην διοίκηση του αναδόχου και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους με μεγαλύτερη μαζικότητα και διάρκεια.

Απαιτούμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, καλύτερες συνθήκες εργασίας επάρκεια στο προσωπικό και στα μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων που πληρώνονται από την τσέπη των εργαζομένων και όχι από την εταιρεία».

πηγή: https://parallaximag.gr/