Ημερίδα του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΔΔΕ) για τους manager του Δημοσίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκοπός της ημερίδας είναι αφενός να τοποθετηθούν δημόσια οι πολιτικοί φορείς πάνω στις προτάσεις του ΑΣΕΠ για τις αλλαγές στο σύστημα επιλογής των προϊσταμένων και διοικητών του Δημοσίου («έκθεση Επιτροπής Παπατόλια») και αφετέρου να αναδειχθεί το πώς συνδέεται το μείζον ζήτημα της αξιολόγησης των στελεχών του Δημοσίου με την προώθησή τους σε ηγετικές θέσεις; Πρέπει το ΑΣΕΠ να αποφασίζει μόνο του ή να διατηρεί τον τελευταίο λόγο ο υπουργός; Με ποια κριτήρια θα γίνεται η διάγνωση των ηγετικών ικανοτήτων; Πώς πρέπει να αναδιοργανωθεί το ΑΣΕΠ για να φέρει εις πέρας μια τόσο ευαίσθητη αποστολή; Πρέπει να συμπεριληφθεί και η Αυτοδιοίκηση στους φορείς που θα υπάγονται στο ΑΣΕΠ για την επιλογή προϊσταμένων ή πρέπει να αποκτήσει κάποια αυτονομία; Πώς συνδέεται η στοχοθεσία και η επιβράβευση της απόδοσης με την κατάληψη ηγετικών θέσεων;
Για όλα αυτά θα μιλήσουν οι Απόστολος Παπατόλιας και Παναγιώτης Καρκατσούλης από την πλευρά του ΑΣΕΠ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ ο Μάκης Βορίδης θα εκφράσει τη θέση της Κυβέρνησης ως Υπουργός Εσωτερικών, με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Λίτσα Λιακούλη να εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως. Θα παρέμβουν ακόμη εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δρ. Κώστας Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΔΕΕ: Εισαγωγή, το ισχύον σύστημα επιλογής και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί σε συνέδρια του ΔΕΕ, για την αναθεώρησή του.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

-Δρ. Απόστολος Παπατόλιας (Σύμβουλος ΑΣΕΠ, πρώην Νομάρχης): « Η μεταφορά της τελικής ευθύνης επιλογής στο ΑΣΕΠ».

-Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης (Σύμβουλος ΑΣΕΠ, πρώην βουλευτής): «Σύστημα επιλογής και προτεραιότητες της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

-Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ): «Αποκέντρωση των διαδικασιών επιλογής και πολιτικο-διοικητική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης».

ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης (ΝΔ)

Βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ)

Βουλεύτρια Λίτσα Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ

Γιώργος Σπανουδάκης, πρόεδρος Ενωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ

Δείτε το βίντεο της Ημερίδας:

πηγή: aftodioikisi.gr