12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου. ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Άλλη μια μέρα «γιορτής» για τους Νοσηλευτές, που θα περάσει με ευχές από τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις και τις Διοικήσεις που θα μας τιμήσουν με χειροκροτήματα και με κανένα repo. Ενώ οι υπάλληλοι του Υπουργείου, η Διοίκηση της ΕΝΕ, με σχετική ανακοίνωση θα «ευχαριστήσουν» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ όπως πάντα.

Και την επόμενη μέρα, τα προβλήματα όχι μόνο θα συνεχίσουν να μένουν άλυτα, αλλά και οι «υποσχέσεις» θα ξεχαστούν γρήγορα, όπως αυτές που έδινε η Κυβέρνηση της Ν.Δ τα προηγούμενα χρόνια.

Η Προκήρυξη των 4.000 Νοσηλευτών, που υποσχέθηκε από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης το 2020(!!) ακόμα να βρει το δρόμο της, χαμένη μεταξύ Υπουργείων και ΑΣΕΠ. Και η Υγεία βιώνει -4727 λιγότερους Υγειονομικούς επί Ν.Δ.  Ενώ η ιδεοληπτική εμμονή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη κρατά εκτός ΕΣΥ χιλιάδες Νοσηλευτές με Αναστολή, χωρίς καμία λογική..

Η ένταξη στα ΒΑΕ, παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη από το Μάιο του 2020, ξεχάστηκαν γρήγορα, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσακλόγλου το οριοθέτησε. «Τα δημοσιονομικά, αλλά και οι πιθανές αποχωρήσεις δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε» βάζοντας πρόωρα τέλος στις θριαμβολογίες στέλνοντας στις καλένδες την ένταξη στα ΒΑΕ.

Το Πόρισμα για το Επίδομα, μπορεί να προβλέπει μεν μικρές αυξήσεις (20-30€) ανά μήνα, αλλά απέχει κατά πολύ από το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα μας για διπλασιασμό του Επιδόματος. Να θυμίσουμε πριν τις Μνημονιακές Περικοπές ήταν 340€..

Το Ωρομίσθιο για τα Νυχτερινά-Αργίες, μετά την αύξηση κατά 22% από το ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει καθηλωμένο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ για τυχόν αύξηση.

Η «υπόσχεση» για τη νομοθέτηση του Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου, μετά από τη παρέμβαση της ΕΝΕ, ξεχάστηκε γρήγορα και «ούτε φωνή και ακρόαση».

Τέλος, η επαναφορά του 13-14ου και οι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ αυξήσεις στους Μισθούς, απλά δεν υπάρχει στην ατζέντα της Κυβέρνησης.

Η Πανδημία, πέρα από παραδοχή της αναγκαιότητας για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανέδειξε τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ρόλο των «ηρώων με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» που δεν τους αρκούν τα υποκριτικά χειροκροτήματα και οι υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά, αλλά διεκδικούν την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στις 12 Μάη, η πραγματική «γιορτή» των Νοσηλευτών είναι η επιβεβαίωση και δέσμευση για τη συνέχιση του Αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, για Μαζικές Μόνιμες Προσλήψεις, για ένταξη στα ΒΑΕ, για το Διπλασιασμό του Ανθυγιεινού Επιδόματος, για τον Ενιαίο Νοσηλευτικό Κλάδο, για αυξήσεις στους Μισθούς, για το 13-14ο ,   για ένα Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Καλούς Αγώνες!!.