ΠΟΕΕΤ: Ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις από λάθος Υπουργείο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕΤ:

Ωμή παρέμβαση του Πρωθυπουργού στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζουμε την παρότρυνση μετά την επίσκεψη στο υπουργείο τουρισμού για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, την στιγμή που είναι σε ισχύ και έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική από το υπουργείο εργασίας η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων!
Επίσης η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας δεν γίνεται ούτε με παρακλήσεις ούτε με επικλήσεις από το υπουργείο τουρισμού!
Στο υπουργείο εργασίας βρίσκεται το πρόβλημα και λέγεται νόμος Χατζηδάκη με τον οποίο καταργήθηκε ο ΣΕΠΕ και αυτή την στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί!
Αφού λοιπόν η Κυβέρνηση μας άφησε χωρίς εισόδημα 5 μήνες είπε να κάνει και μια αναφορά σε εμάς! ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ!!!
Εμείς για άλλη μια φορά θα βοηθήσουμε την Κυβέρνηση με τις προτάσεις μας για το πως τηρείται η εργατική νομοθεσία!
Α) Κηρύξτε επιτέλους τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας των νομών Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων Κρήτης, Ρόδου Δωδεκανήσου ως γενικώς υποχρεωτικές, καθώς επίσης και την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό, αφορά 400.000 εργαζόμενους!
Β) Επιτέλους βάλτε σε λειτουργία το ΣΕΠΕ η όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε ώστε να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί!
Γ) Επαναφέρετε την χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, εκτός αν νομίζετε πως μπορούμε να επιβιώσουμε τον χειμώνα με 1200 ευρώ συνολικά!
Δ) Δώστε κίνητρο στους εργαζόμενους του κλάδου μας να επιστρέψουν στην εργασία τους επαναφέροντας την απονομή του εφ άπαξ στην εικοσαετία!!!
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ!
ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!