Μαρία Καραμεσίνη / Μία μεγάλη μπίζνα η «αλλαγή» του ΟΑΕΔ (ηχητικό)

«Η εναρκτήρια γκάφα του “νέου” ΟΑΕΔ με τους λάθος πίνακες 25.000 για θέσεις κοινωφελούς εργασίας, έγινε λόγω της μικροκομματικής εκμετάλλευσης των πάντων από τη ΝΔ» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο, η Μαρία Καραμεσίνη, που είναι καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και πρώην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

«Συνέβη διότι ενώ ήθελαν να αποκλείσουν όσους είχαν συμμετάσχει το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ, τελικά ο αλγόριθμος τους συμπεριέλαβε και βγήκαν πίνακες όπου υπήρχαν και τα δικά τους ονόματα. Απέσυραν λοιπόν τους πίνακες και αφαίρεσαν τα ονόματα, λες και αν κάποιος είχε πάρει ένα 8μηνο – γιατί τόσο είναι οι συμβάσεις – το 2015, ήταν ασύμβατο να ξαναπάρει» τόνισε η κ. Καραμεσίνη στην Ευγενία Λουπάκη.

«Το βασικό όμως είναι ότι μετονόμασαν τον ΟΑΕΔ με το βλέμμα στον ιδιωτικό τομέα. Προσβάλει ο κ. Χατζηδάκης τους ανέργους μιλώντας για εισοδηματίες, τεμπέληδες κτλ και τον ΟΑΕΔ λέγοντας ότι έδινε μόνο επιδόματα. Ουδέν ψευδέστερον. Τα εύσημα τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάρτιο του 2019, για την αναμόρφωση του Οργανισμού που κάναμε μέσα σε 4,5 χρόνια είναι η καλύτερη απόδειξη. Εκσυχρονισμός, ψηφιοποίηση, προγράμματα επιχειρηματικότητας, που φυσικά δεν τα κατάργησαν αλλά τα εμφανίζουν σαν δικά τους!» εξήγησε.

Όσον αφορά τους «εισοδηματίες» και «τεμπέληδες» ανέργους η Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι «η πραγματικότητα διαψεύδει απόλυτα τον κ. Χατζηδάκη, αφού πχ για τις 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας έκαναν αίτηση 134.000 άνεργοι! Και όσον αφορά τις παροχές του ΟΑΕΔ είναι οι μικρότερες σε όλη την ΕΕ και το μικρότερο επίδομα ανεργίας».

«Η αλλαγή του ΟΑΕΔ έχει στόχο να υποχρεωθούν οι άνεργοι να κατευθυνθούν στα κέντρα  κατάρτισης, απ’ όπου θα περάσουν οι πόροι 1,5-2 δισ.» κατέληξε η κ. Καραμεσίνη. «Τα κέντρα αυτά θα ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στον ιδιωτικό τομέα και θα μετατραπούν σε γραφεία ευρέσεως εργασίας. Μια μεγάλη μπίζνα και πάλι».

πηγή: avgi.gr