Κατέληξε και δεύτερος ασθενής στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Δεύτερος νεκρός στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, μετά τη φωτιά που προκλήθηκε χθες το πρωί σε θάλαμο της κλινικής Covid-19. Πρόκειται για 52χρονο ασθενή, ο οποίος κατά το τραγικό περιστατικό υπέστη εγκαύματα και διασωληνώθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο τρίτος ασθενής του ίδιου θαλάμου, ένας 72χρονος, που είχε τραυματιστεί, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Σταύρο Τρύφωνα.

Χθες σκοτώθηκε ο 79χρονος, τον οποίο ανέσυραν νεκρό πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης. Όλα ξεκίνησαν όταν ασθενής φέρεται να άναψε τσιγάρο στο θάλαμο, όπου υπήρχαν φιάλες οξυγόνου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ισχυρή έκρηξη.

Eλλείψει αντιπυρικών συστημάτων 

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής διεξάγουν έρευνές για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έχει εγείρει εύλογα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν λειτούργησαν τα συστήματα πυρόσβεσης ή αν απλώς οι τεχνικοί του νοσοκομείου απέτρεψαν τα χειρότερα κόβοντας πολύ γρήγορα τις παροχές οξυγόνου και ρεύματος.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Εφ.Συν.» που κυκλοφορεί, οι νοσοκομειακοί γιατροί βάζουν μια σειρά ζητήματαα, όπως αν υπάρχει σύγχρονη πυρασφάλεια στην πτέρυγα, κατά πόσο λειτούργησε, αν γίνονται τακτικοί έλεγχοι και συντήρηση, αλλά και αν υπάρχουν δικλίδες ροής οξυγόνου.

Αναδημ. από εφσυν