Τι συμβαίνει στο ΑΧΕΠΑ;

Στην αποκάλυψη ενός εγγράφου που δείχνει ότι το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς, προχώρησε η Βουλευτής Β. Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Σε ανάρτησή της σημειώνει ότι με βάση το έγγραφο και με εντολή του Διοικητή του, το δημόσιο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς και θα τις ανοίγει μόνο με έγκριση της Διοίκησης.

Όπως αναφέρει: «Το με ημερομηνία 14-3-2022 έγγραφο- εντολή του διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λέει ότι:

-Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της Διοίκησης.

-Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό». 

«Ιδιωτικοποιούν το ΑΧΕΠΑ!», τονίζει η Δώρα Αυγέρη και προσθέτει: «Το ΑΧΕΠΑ μετατρέπεται από δημόσιο νοσοκομείο σε τσιφλίκι. Στο οποίο για να εισαχθείς, θα πρέπει να έχεις την έγκριση από τον γαλάζιο διοικητή που μετατρέπεται σε κλινικάρχη! Αν εισαχθείς χωρίς την έγκρισή του, θα μαστιγωθεί ο γιατρός που έκανε την εισαγωγή ή την ιατρική πράξη! Δηλαδή αυτός που έκανε το καθήκον του!» Η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας, διερωτάται: «Κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας όλο αυτό;».

Το έγγραφο