Άνοδος της Π.Α.Ε.Κ. στο 9ο Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕΚ:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 9ο συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. έληξε με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του  νέου γενικού συμβουλίου και των αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ.

Η Περιφερειακή Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση (Π.Α.Ε.Κ.) εξέλεξε τρία  ( 3 ) μέλη στο Γενικό Συμβούλιο, κατ΄αναλογία έναν (1) στο Διοικητικό Συμβούλιο και δύο (2) αντιπροσώπους για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η  Π.Α.Ε.Κ.  ήταν η μοναδική παράταξη η οποία ανέβηκε σε σειρά κατάταξης από το προηγούμενο συνέδριο, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις είτε διατήρησαν τις θέσεις που είχαν ήδη, είτε κατέβηκαν στη σειρά κατάταξής τους.

Η σταθερή παρουσία και πορεία της Περιφερειακής Ανεξάρτητης Ενωτικής  Κίνησης    στα θεσμικά όργανα της  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. , λειτουργώντας ως ενωτική και αγωνιστική φωνή ,  ανταμείφθηκε από τους σύνεδρους- συναδέλφους με την ψήφο  τους στο 9ο Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι 

Την τριετία 2019-2022  φάνηκε ολοκάθαρα ότι στην Ομοσπονδία  δρουν τέσσερις διαφορετικές παραταξιακές συνδικαλιστικές δυνάμεις.

– Οι δυνάμεις οι οποίες ενδιαφέρονται να επιβληθεί η γραμμή του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και να οχυρώσουν τους περιφερειάρχες και την κυβέρνηση απέναντί μας.

– Οι δυνάμεις οι οποίες στείρα αντιπαρατίθενται σε οποιαδήποτε πρόταση της πλειοψηφίας και απαντάνε με ένα βροντερό και συνήθως αναίτιο όχι σε οποιαδήποτε πρόταση δράσης.

– Οι δυνάμεις οι οποίες θεωρούν ότι είναι το άλας της γης και διαρκώς πιστεύουν πως ότι γίνεται, γίνεται αποκλειστικά από αυτούς, ενώ είναι μειοψηφούσα πλειοψηφία και χρειάζεται σύνθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις για να βγει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Και τέλος, οι δυνάμεις που θέλουν να λειτουργεί η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. με κύριο άξονα την δημοκρατική σύνθεση  για το καλό ΟΛΩΝ  των συναδέλφων  εργαζόμενων στις Περιφέρειες της χώρας . 

Η Π.Α.Ε.Κ. κρατάει σταθερά αυτή την στάση 

κι αυτό εκτιμάται από τους συναδέλφους όπως φάνηκε στο 9ο συνέδριο

Προς επίρρωσιν των παραπάνω γραφομένων, στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο, όπου  συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. για τη νέα θητεία,  η Π.Α.Ε.Κ. ήταν η  μόνη παράταξη που κατέβασε πρόταση προσθήκη στο προς συζήτηση πλαίσιο , που έγινε δεκτή από την πλειοψηφία και περιλαμβάνεται στο νέο διεκδικητικό πλαίσιο της Ο.Σ.Υ.ΑΠ.Ε.

Αυτό, ενόσω άλλες παρατάξεις δημιουργούσαν ή υποδαύλιζαν διαδικαστικά ζητήματα, ή προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μπάχαλο…

Σε ένα συνέδριο, λοιπόν, στο οποίο αναδείχθηκαν τα προβλήματα τα οποία πολλάκις έχουν περιγραφεί ,εμείς οι συνάδελφοι της Περιφερειακής Ανεξάρτητης Ενωτικής  Κίνησης :

ατεβάσαμε το διεκδικητικό μας Πλαίσιο.

ατεβάσαμε ένα ανανεωμένο κι αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με      αξιόλογους υποψηφίους.  

– Διεκδικήσαμε μέσα από ένα ήρεμο λόγο την ενημέρωση των συνέδρων.

Τα ονόματα των εκλεγμένων στο Γενικό συμβούλιο είναι:

-Παπαλεξίου Αφεντούλα (Έφη).

– Τζάκος Αντώνιος.

– Φαββατάς Δημήτριος.

Τα ονόματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στην ΑΔΕΔΥ είναι:

– Παπαλεξίου Αφεντούλα (Έφη).

– Λέκκα Νικολίνα .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους και να υποσχεθούμε ότι θα λειτουργήσουμε  μακριά από εξαρτήσεις , με μοναδικό γνώμονα μας το συμφέρον  των συναδέλφων  υπαλλήλων στις Περιφέρειες  , με τεκμηριωμένες  προτάσεις και  αγωνιστική διάθεση, ώστε κανένα πρόβλημα να μην αφεθεί , κανείς συνάδελφος να μην είναι μόνος.

Η Γραμματεία της Π.Α.Ε.Κ.