Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στα Γρεβενά -2 τραυματίες, 3 αγνοούμενοι

Έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών στα Γρεβενά έχει προκαλέσει συναγερμό στην Πυροσβεστική, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και δυνάμεις από τη 2η και την 5η ΕΜΑΚ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Την ίδια στιγμή γίνεται αναφορά για τρεις αγνοούμενους στο εργοστάσιο, που βρίσκονταν εκεί την ώρα της έκρηξης.

Το εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών, της εταιρείας ELTEK, βρίσκεται στο χωριό Αγαλαίοι στα Γρεβενά.

Το σημείο όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, ανατολικά των Γρεβενών:

Η έκρηξη έχει σημειωθεί, κατά πληροφορίες, στο κτίριο που βρίσκεται η μονάδα παραγωγής και έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν περίπου δέκα μικρά κτίρια και η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από αυτά.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά και για τα αίτια θα ακολουθήσει έρευνα.

Φωτογραφία: greveniotis


Έκρηξη στα Γρεβενά: «Κρανίου τόπος, ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά»
Πύραρχος που βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης μίλησε στο OPEN για την κατάσταση που επικρατεί. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, η περιοχή είναι κρανίου τόπος, από την έκρηξη ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά», είπε ο κ. Καλαϊδόπουλος.

Φωτογραφία: greveniotis


Κατά τις πληροφορίες του, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί και όπως ανέφερε, δεν είχαν πάει όλοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. «Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε επίσης ο κ. Καλαϊδόπουλος.

Πηγή: iefimerida.grΣυναγερμός στα Γρεβενά: Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών -2 τραυματίες, 3 αγνοούμενοι – iefimerida.gr