Καταγγελία για νέα απόλυση εργαζόμενης από το Άσυλο Ανιάτων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΡΩΝ ΑΝΙΑΤΩΝ «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

“Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς των εργαζομένων στο ίδρυμα απόρων ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» με την εκδικητική στάση του Δ.Σ. του ιδρύματος. Ύστερα από τις πρόσφατες απολύσεις των επί 20 χρόνια πέντε εργαζομένων, επειδή τόλμησαν να ιδρύσουν σωματείο, έρχεται τώρα μια νέα αναίτια απόλυση συναδέλφου μετά από 8 χρόνια εργασίας της στο εν λόγω ίδρυμα.
Καταγγέλλουμε στο λαό της πόλης μας την καταχρηστική και συνάμα ρατσιστική απόλυση συναδέλφου με σοβαρό πρόβλημα υγείας, πιστοποιημένο με επίσημη ιατρική γνωμάτευση. Πρόκειται για μια εργαζόμενη, που πρόσφερε επί 8 χρόνια τις υπηρεσίες της στο ίδρυμα με προθυμία, συνέπεια και ευσυνειδησία. Σε αυτή τη συνάδελφο η διοίκηση του Ιδρύματος κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή με εντελώς απαξιωτικό τρόπο την απόλυσή της, χωρίς να καταδεχθεί να της δώσει καμία απολύτως εξήγηση.
Αυτές οι πρακτικές καθόλου δε συνάδουν με τη φυσιογνωμία ενός κοινωφελούς εκκλησιαστικού ιδρύματος, που υπηρετεί το δίκαιο και το ηθικό και που διατείνεται ότι προστατεύει τους φτωχούς και τους αδυνάτους. Αντίθετα, παραπέμπουν σε άλλες εποχές εργατικής αυθαιρεσίας και αλαζονείας, όπου οι εργαζόμενοι ήταν έρμαια των διαθέσεων των εργοδοτών, χωρίς δικαιώματα και χωρίς φωνή. Στην περίπτωση του εν λόγω ιδρύματος, η κατάσταση είναι ακόμα πιο εξοργιστική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ίδρυμα «Η Στέγη της Εκκλησίας» χρηματοδοτείται εν πολλοίς από τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, από επιχορηγήσεις δημοσίων φορέων και από πάσης φύσεως δωρεές των απλών πολιτών.
Καλούμε λοιπόν το Δ.Σ. να ανακαλέσει άμεσα στην απόλυση της συναδέλφου καθώς και τους φορείς πόλης να αναδείξουν το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα. Επίσης, είναι καιρός επιτέλους και ο Δήμος Καλαμάτας, που καταλαμβάνει δύο θέσεις στο Δ.Σ. του ιδρύματος, να πάρει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση επί τους θέματος”.

πηγή: messinialive.gr