Στον «πάγο» το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα

Πολλά «αν» και προϋποθέσεις από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος το Πάσχα στους ευάλωτους.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ, είναι ορισμένες από τις προϋποθέσεις που πρέπει να τεθούν υπόψη, προκειμένου να δοθεί τελικά το έκτακτο επίδομα για τους ευάλωτους ενόψει Πάσχα, καθώς η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικώνς, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έβαλε «φρένο», λέγοντας πως δεν είναι δεδομένο ότι θα χορηγηθεί.

Το ζήτημα είναι «αν θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Πρώτα θα μετρήσουμε και μετά. Πάντα υπάρχει αν το οποίο εξαρτάται πολύ και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν πάνε τα πράγματα άσχημα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Και πρόσθεσε:

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το “αν” το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις με την ουκρανική κρίση είναι το ζήτημα που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό αν θα δοθεί το επίδομα.

πηγή: ieidiseis.gr