ΜΑΤ και ξύλο στους εργαζόμενους και στους «ήρωες» Υγειονομικούς της Πανδημίας από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ  ΜΑΣΚΕΣ(!!). Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!). ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/2. ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατάλαβαν τι εννοεί η Κυβέρνηση όταν δηλώνει «ανοικτή στο διάλογο» . Στη σημερινή κινητοποίηση για το Ανθυγιεινό Επίδομα, με τη μαζική παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Κυβέρνηση της Ν.Δ ξεκαθάρισε πως εννοεί το «Θεσμικό Διάλογο» με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Ενώ η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ πήγαινε στη συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη, και οι εργαζόμενοι περίμεναν επί της Πανεπιστημίου, κατά εντολή της Κυβέρνησης, δέχθηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση  από τις δυνάμεις των ΜΑΤ,  εφαρμόζοντας το νόμο «περί συναθροίσεων» (που ψήφισαν Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ για να μη ξεχνιόμαστε…) απαγορεύοντας στους εκατοντάδες εργαζόμενους να παραμείνουν στο χώρο της συγκέντρωσης. Μετά την επίθεση και το ξύλο στους εργαζόμενους, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποχώρησε, πριν γίνει η συνάντηση, καταγγέλλοντας τη βία και το κλίμα τρομοκρατίας Κυβέρνησης και Αστυνομίας. Η καθολική και μαχητική αντίδραση των εργαζόμενων ανέτρεψε τα σχέδια Κυβέρνησης και ΜΑΤ, παραμένοντας όλοι οι εργαζόμενοι επί της Πανεπιστημίου.

Η επίθεση Κυβέρνησης και ΜΑΤ δεν ήταν τυχαία, αλλά είναι «πρόβα» των σχεδίων αντιμετώπισης της αυξανόμενης οργής και αντίδρασης των εργαζομένων και της Κοινωνίας, απέναντι στις πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Στις  αντιδράσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων για τις περικοπές που προωθεί  η Κυβέρνηση στο Ανθυγιεινό με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μένουν εκτός ή να έχουν μειώσεις, απαντά με ΜΑΤ και ξύλο. 

Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας και βίας που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ οι εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουμε μια πρώτη απάντηση  με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Απεργία στις 23/2. Και κλιμακώνουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας με νέες κινητοποιήσεις.

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2. Πλατεία Μαβίλη 08:30 – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ(!!).