ΑΔΕΔΥ: “Αναίτια η επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζομένους”

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των δυνάμενων καταστολής με χημικά στη μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων 16 ομοσπονδιών, που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η επίθεση που εκδηλώθηκε τόσο στην έναρξη της συγκέντρωσης, όσο και κατά τη διάρκεια που η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ανέβαινε στο γραφείο του κ. Σκυλακάκη, ανάγκασε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας να καταγγείλουν τη στάση της Κυβέρνησης και να αποχωρήσουν από τη συνάντηση.

Οι συγκεντρωμένοι ομόθυμα εξέφρασαν τη βούλησή τους για την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

  1. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,
  2. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,
  3. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
  4. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.