ΑΡΜΑ: Νοσοκομείο Ερυθρού – Χέρι-χέρι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στις εκλογές και στην απόφαση να μην επιτρέψουν στους εργαζόμενους σε Αναστολή να ψηφίσουν(!!)

Στις 1-2 Φλεβάρη διεξάγονται οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου του Ερυθρού. Και για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απέδειξε στη πράξη ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των «κεκτημένων» της άριστη σχέσης με τη Διοίκηση  και ο αποκλεισμός εργαζομένων από τις εκλογικές διαδικασίες.

Από τη 1η Σεπτεμβρίου, η Κυβέρνηση έθεσε σε Αναστολή όσους Υγειονομικούς δεν προχώρησαν στον απαιτούμενο εμβολιασμό. Από τότε, οι συνάδελφοι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ μισθό(!!)  και δεν τους γίνονται οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές και όποιες άλλες κρατήσεις.

Με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Ε.Ε και του Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ απαντώντας σε σχετικά «περίεργα» ερωτήματα Σωματείων ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι σε Αναστολή συμμετέχουν κανονικά στις εκλογικές διαδικασίες διατηρώντας ΟΛΑ τα δικαιώματά τους, χωρίς να επηρεάζονται από το καθεστώς της Αναστολής. Με βάση τα παραπάνω,  σε ΟΛΑ τα Σωματεία που έγιναν εκλογές μέχρι πριν λίγες μέρες οι συνάδελφοι που έχουν τεθεί σε Αναστολή άσκησαν κανονικά όλα τα δικαιώματά τους, ήταν υποψήφιοι και ψήφισαν, έστω και με εμπόδια που έθεταν Διοικήσεις(π. χ Σισμανόγλειο). Και μάλιστα έχουν εκλεγεί μέλη Δ.Σ και Σύνεδροι στη ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενοι που είναι σε Αναστολή. Μάλιστα το ΣΥΝΟΛΟ  των Σωματείων κάλυψε το «κενό» των συνδρομών με τις αναγκαίες παρεμβάσεις, μη δημιουργώντας προβλήματα στις εκλογικές διαδικασίες.

Θλιβερή εξαίρεση πλέον αποτελεί το Σωματείο του Ερυθρού, όπου με το ευτελές «πρόσχημα» των οικονομικών οφειλών, στο σοβαρό ποσό των 6€(!!), η πλειοψηφία του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αφού διασφάλισαν τη κοινή κάθοδο, προχώρησαν στον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από τις εκλογικές διαδικασίες, του εκλέγειν και του εκλέγεστε, όσων Υγειονομικών είναι σε Αναστολή, γράφοντας μια ακόμη ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στη Συνδικαλιστική Ιστορία.

Έτσι, μετά την «τιμωρία» των συναδέλφων από τη Κυβέρνηση με τη στέρηση του Μισθού τους εδώ και 6 μήνες, η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ του Ερυθρού «τιμωρεί» τους συναδέλφους- εργαζόμενους αποκλείοντας τους από τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απόφαση αυτή έτυχε της «ανοχής» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όπου το θέμα έφτασε με σχετικό Εξώδικο(!!) εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν για την «εκτροπή» της εκλογικής διαδικασίας, ζητώντας το αυτονόητο. Δυστυχώς, έμειναν με το αυτονόητο…

Αποδεικνύεται περίτρανα, ακόμη και στον πιο δύσπιστο, την απόσταση «λόγω και έργων» των Παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, όπου με ευκολία «θυσιάζουν» θέσεις και αποφάσεις Οργάνων στο βωμό της εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και του διακαή πόθου για κάποιον σύνεδρο. 

Καταγγέλλουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απόφαση της πλειοψηφίας(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) του Ερυθρού με την οποία απέκλεισαν τους συναδέλφους σε Αναστολή από τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Σωματείου.

Καταγγέλλουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ «σιωπή-ανοχή» της ΠΟΕΔΗΝ και ζητάμε να υπάρξει Ανακοίνωση -ΚΑΤΑΔΙΚΗ κατά του αποκλεισμού των εργαζομένων από τις Εκλογές.

Τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές, που στερούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων που έχουν «τιμωρηθεί» από τη Κυβέρνηση με Αναστολή,  από Παρατάξεις και γνωστούς συνδικαλιστές Πολιτικών γραφείων,  το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιτείνουν την απαξίωση  των Σωματείων και να υπονομεύσουν το ρόλο τους και τη Θεσμική τους παρέμβαση κάνοντας Διοικήσεις και Κυβέρνηση να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά…