Συσπείρωση Δημοσιογράφων / Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί με τον πλέον ακραίο τρόπο τη δημοσιογραφία

«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εξευτέλισε το κράτος δικαίου εφαρμόζοντας πρακτικές Ορμπαν» καταγγέλλει η παράταξη των δημοσιογράφων

«Θεσμικό κατήφορο» χαρακτηρίζει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος σε ανακοίνωσή της, την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού που επιτέθηκε στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου, λέγοντας από το βήμα της Βουλής πως δεν είναι δημοσιογραφοι αλλά συμμορία.

Η ανακοίνωση

«Ένα νέο επεισόδιο του θεσμικού κατήφορου στον οποίο βρίσκεται η χώρα εξελίχθηκε χθες στη Βουλή με στόχο, και πάλι,  τη δημοσιογραφία. Από το πλέον επίσημο βήμα, το βήμα του Κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια επίδειξη αντισυνταγματικού οίστρου «εξέδωσε» δικαστική απόφαση για την τύχη των δημοσιογράφων (Βαξεβάνης, Παπαδάκου) που διώκονται για τη δημοσιογραφική έρευνά τους στο σκάνδαλο NOVARTIS. Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς όπως «υπόκοσμος», «συμμορία», «ελευθεροδολοφονία» ο επικεφαλής της κυβέρνησης εξευτέλισε το κράτος δικαίου εφαρμόζοντας πρακτικές Ορμπαν που έχουν συναντήσει την αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των διεθνών οργανώσεων Τύπου που την εγκαλούν για την καταπάτηση της ελευθερίας του Τύπου και για τις διώξεις των δημοσιογράφων.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος, θεωρεί ότι τα θεσμικά όργανα του κλάδου και όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την αντισυνταγματική και αντιθεσμική συμπεριφορά της κυβέρνησης που απειλεί με τον πλέον ακραίο τρόπο τη δημοσιογραφία, το δικαίωμα των πολιτών σε πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση και σε τελική ανάλυση την ίδια τη Δημοκρατία».

πηγή: Avgi.gr