Ανακοίνωση της Παράταξης «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για ΑΠΟΧΗ από ΕΚΛΟΓΕΣ Υπηρεσιακών Συμβουλίων του e-ΕΦΚΑ

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έλαβαν την απόφαση να πραγματοποιηθούν εκλογές στον e-ΕΦΚΑ στις 27 Ιανουαρίου για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο μονίμων και αορίστου χρόνου Υπαλλήλων.

Έλαβαν αυτή την απόφαση παρά τα αιτήματα τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και των δυο Ομοσπονδιών στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης για μια ολιγόμηνη αναβολή, έως ότου οι υγειονομικές συνθήκες βελτιωθούν και επιτρέψουν την πραγματοποίηση εκλογών δια ζώσης.

Με την απόφασή τους αυτή, Kυβέρνηση και Διοίκηση, δείχνουν πόσο λίγο ενδιαφέρονται για την υγεία των πολιτών. Θεσπίζουν εξοντωτικά πρόστιμα για όποιον τυχόν δεν φοράει μάσκα σε δημόσιο χώρο, αλλά ταυτόχρονα καλούν πάνω από 3.000 συναδέλφους στην Αττική, να προσέλθουν σε ένα κτίριο προκειμένου να ψηφίσουν όλοι μαζί και αντίστοιχα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας . Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν τους συναδέλφους, υποχρεώνοντάς τους να είναι μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Απέναντι όμως στην εγκληματική ανευθυνότητα Κυβέρνησης και Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με ευθύνη:

Το δικό μας ψηφοδέλτιο (όπως και άλλων παρατάξεων), θα απέχει από αυτές τις εκλογές. Επειδή όμως δεν προβλέπεται διαδικασία ανάκλησης των ψηφοδελτίων, καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να απέχει από αυτή την εκλογική διαδικασία.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους συναδέλφους ότι, αν τυχόν εκλεγεί υποψήφιος από το δικό μας ψηφοδέλτιο, ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.Εμείς – σε αυτό τον τόσο σημαντικό θεσμό- θέλουμε διαδικασία εκλογών σε συνθήκες κανονικότητας, με διαδικασίες μαζικές και με τη δυνατότητα κάθε παράταξης, να είναι σε θέση να επισκεφτεί τους χώρους εργασίας, να μοιράσει το ενημερωτικό της υλικό και να συζητήσει ελεύθερα με τους συναδέλφους. Είναι εξάλλου δικαίωμα κάθε συνάδελφου να λάβει μέρος σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και προτάσεις κάθε παράταξης και κάθε υποψηφίου. Κυρίως όμως, είναι δικαίωμα κάθε συναδέλφου να λάβει μέρος σε μια εκλογική διαδικασία σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για τη ζωή και την υγεία του.Καλούμε σε αποχή από αυτές τις εκλογές παρωδία που προκήρυξαν κυβέρνηση και Διοίκηση του ΕΦΚΑ , καθώς εκτός όλων των άλλων, δεν δόθηκε δυνατότητα στις παρατάξεις να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα στα ψηφοδέλτια που έχουν καταθέσει πάνω από έναν χρόνο τώρα. Στα ψηφοδέλτια αυτά υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που εδώ και καιρό έχουν βγει στην σύνταξη, και παρόλα αυτά εμφανίζονται σήμερα ως υποψήφιοι.

Θεωρούμε αδιανόητο και απολύτως ανεύθυνο να πραγματοποιήσουμε εκλογές αυτή την περίοδο που καθημερινά 100 περίπου συνάνθρωποί μας χάνουν την ζωή τους, εκατοντάδες παλεύουν για τη ζωή τους στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που ασφυκτιούν και χιλιάδες άλλοι νοσούν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το νέο επαίσχυντο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Χατζηδάκη, προβλέπει την κατάργηση συμμετοχής των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ στα Πειθαρχικά Συμβούλια. Τους ενοχλούν βαθύτατα οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι μαζικές διαδικασίες, μέσω των οποίων εκλέγονται οι εκπρόσωποί μας. Τη μαζικότητα των εκλογικών διαδικασιών οφείλουμε όλοι μας να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να μην επιτρέψουμε να εκφυλιστεί στο όνομα τυχόν μικροπαραταξιακών υπολογισμών και ωφελημάτων .Η δική μας παράταξη δεν ανήκει στις παρατάξεις αυτές που θα επιδιώξουν ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, έστω και αν αδυνατεί λόγω κορονοιού να προσέλθει στις κάλπες η πλειοψηφία των συναδέλφων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΜΟΝΙΜΩΝ & ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ