Για τη διαρροή του ΥΠΟΙΚ περι αυξήσεων στους μισθούς των Δ.Υ.

Από δημοσίευση του George Petropoulos

To 2011 μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζόμενων στο Δημόσιο, κατά 38% και καταργήθηκαν οι 13ός και 14ος μισθός. Έκτοτε οι μισθοί παραμένουν στη «κατάψυξη» με αποτέλεσμα οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη, των Βαλκανικών χωρών συμπεριλαμβανομένων.

Για να καταλάβουμε λίγο τα μεγέθη, ο πρώτος μισθός των ηρώων γιατρών του ΕΣΥ μόλις που ξεπερνά τα χίλια ευρών(των νοσηλευτών είναι ακόμα χαμηλότερος) και ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός πληρώνεται με 680 ευρώ το μήνα, με τα οποία θα πρέπει να ζήσει, αν δεν έχει την ατυχία να διοριστεί σ ένα τουριστικό νησί ας πούμε.

Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται πως η μεγαλύτερη έννοια του χωριού στα προπολεμικά χρόνια, ήταν το φαγητό του δασκάλου, το οποίο αναλάμβαναν οι οικογένειες που είχαν παιδιά στο σχολείο, εκ περιτροπής. Ε εκεί είμαστε…

Σήμερα το ΥΠΟΙΚ έκανε διαρροή, περι αυξήσεων στους μισθούς των Δ.Υ.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια επικοινωνιακή διαχείριση της διογκούμενης δυσαρέσκεια των εργαζομένων στο Δημόσιο που μετά τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη δεν φτάνουν ούτε στα μισά του μήνα με τους μισθούς.

Λέει λοιπόν η κυβέρνηση πως θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης, όχι τώρα όμως… το 2023! Ενώ την έχει καταργήσει στα κέρδη των επιχειρήσεων ήδη από τη προηγούμενη χρονιά. Λέει επίσης πως θα δίνει και bonus όχι αυξήσεις δηλαδή , αλλά δωράκια στα ρουσφέτια.

Η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεν πρόκειται να γίνει με επικοινωνιακές, προεκλογικές πομφόλυγες. Πραγματικές αυξήσεις μισθών που να υπερβαίνουν το ύψος του πληθωρισμού (στο 5% αναμένεται φέτος) και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είναι στοιχειώδεις προϋποθέσεις μιας συνεκτικής πολιτικής ενίσχυσης του εισοδήματος και αποκατάστασης της αξιοπρέπειάς μας.