Κρήτη: Αυξάνονται οι καταλήψεις για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία

Αυξάνεται ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων στην Κρήτη, με τους μαθητές να αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα κατά του κορονοϊού που ισχύουν στα σχολεία.

Ήδη από την τρίτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, υπό κατάληψη τελούν 27 Λύκεια και Γυμνάσια στην πόλη και την ενδοχώρα του Ηρακλείου ενώ και στα Χανιά πέντε σχολεία τελούν υπό κατάληψη από χθες.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8ο και 10ο ΓΕΛ του Ηρακλείου καθώς και τα ΓΕΛ Χάρακα, Επισκοπής, Ασημίου και Αγίων Δέκα. Ακόμη, καταλήψεις καταγράφονται στο 1ο, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, καθώς και στα 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 9ο και 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Κλειστά, λόγω κατάληψης, είναι και τα Γυμνάσια Χάρακα, Πύργου, Τεφελίου, Γαζίου, Βενεράτου, Αγίων Δέκα και Αρκαλοχωρίου.

Επίσης από χθες, βρίσκονται σε κατάληψη το ΓΕΛ Σούδας, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το 2ο ΓΕΛ, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου και το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου.

Οι αντιδράσεις για τα ελλιπή μέτρα επαναλειτουργίας των σχολείων εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού γίνονται ακόμα πιο έντονες, με γονείς και εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν, ήδη από τη Δευτέρα, κινητοποιήσεις, ενώ και χθες, δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων, στην Κρήτη βρέθηκαν πάνω από 600 θετικά κρούσματα, όταν την πρώτη μέρα ξεπέρασαν τα 1.600.

Πρόβλημα εντοπίζεται και στους εκπαιδευτικούς, καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 430 θετικοί στο ιό, ενώ μόλις χθες ένας 47χρονος εκπαιδευτικός Γυμνασίου πέθανε από επιπλοκές της νόσου.

ΠΗΓΗ: εφσυν