Τιμωρίες και απειλές κατά μαθητικών κινητοποιήσεων

Εκτός τηλεκπαίδευσης οι μαθητές του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου επειδή έκαναν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία

«Μας ενημέρωσαν με email σήμερα το πρωί ότι τα μαθήματα στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, λόγω κατάληψης και ότι οι καταληψίες μαθητές που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα», κατήγγειλε μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η Μαρίνα Τουτουντζή, γονέας μαθητή.   

«Τα παιδιά ξεκίνησαν το πρωί για το σχολείο τους προετοιμασμένα με όλες τις σχετικές διαδικασίες για τον έλεγχο και μετά από λίγο λάβαμε ένα e-mail από την διευθύντρια του σχολείου, όπου μας ενημέρωνε ότι υπάρχει κατάληψη με αιτήματα που αφορούν την γενικότερη κατάσταση και ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Η διευθύντρια μας έστειλε το σύνδεσμο του Webex ώστε να μεταφέρουμε στα παιδιά το link για να μπουν από το σπίτι τους. Η τακτική δε της διευθύντριας απέναντι στους μαθητές που έκαναν την κατάληψη, είναι να αποκλειστούν από την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, γιατί θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Οι μαθητές πήραν απόφαση μέσα από το εκλεγμένο δεκαπενταμελές συμβούλιο και δεν έκαναν κάτι παράνομο. 

Πέρυσι τα παιδιά μας δεν παρακολούθησαν δια ζώσης τα μαθήματα γιατί τα σχολεία ήταν κλειστά για αρκετούς μήνες. Δεν θα μπορούσε να βρει άλλη λύση το Υπουργείο ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;» 

πηγή: avgi