Ντελίριο Ακροδεξιού Τραμπικού λαϊκισμού η απαγόρευση των αδειών του προσωπικού του ΕΦΚΑ

από ανάρτηση του George Petropoulos στο Facebook

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να τριπλασιάσει τις εκκρεμείς συντάξεις. Αυτο δεν ήταν τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών, όπως η απόλυση 1500 πτυχιούχων που δούλευαν ως συμβασιούχοι στην απονομή συντάξεων. Αναλαμβανοντας ο Χατζηδάκης, επιχείρησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις γνωστές νεοφιλευθερες ανοησίες. Προσλαμβανοντας τους κολλητούς τους ως μανατζερς και δίνοντας την απονομή των συντάξεων, outsourcing(ως παγκόσμια πρωτοτυπία) σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές, τους οποίους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Ενώ θα μπορούσε να προσλαβει μόνιμο προσωπικό και να εκσυγχρονίσει τα πληροφοριακά συστήματα ψηφιοποιώντας παράλληλα τον ΕΦΚΑ.

Γιατί δεν τα κάνει; Γιατί το απαγορεύει η «θρησκεία» του και γιατί επιχειρεί συστηματικά ν απαξιώσει τον Οργανισμό, έτσι ώστε η ιδιωτικοποίηση του να εμφανιστεί ως λύση ανάγκης. Αυτά που έκανε δηλαδή στην Ολυμπιακή και μετά στη ΔΕΗ. Για να μην τα βλέπουμε όμως όλα αυτά επιδόθηκε σε μια χυδαία εκστρατεία συκοφάντησης των εργαζομένων που έφτανε στα όρια του hate speech. Προσπάθησε έτσι χρησιμοποιώντας εμπεδωμένα στερεότυπα να κινητοποιήσει κατώτερα ένστικτα που διακρίνουν τους ψηφοφόρους του. Τελευταίο του κατόρθωμα ήταν να απαγορεύσει τις άδειες του προσωπικού για τα Χριστούγεννα σε ένα ντελίριο Ακροδεξιού Τραμπικού λαϊκισμού.

Ο Χατζηδάκης απευθύνεται στους εργαζόμενους στο Jumbo και στ αλλά εργασιακά κάτεργα. Όχι για να βελτιώσει τη ζωή τους, αλλά για να τους στερήσει κάθε ελπίδα, κάνοντας μαύρη τη ζωή και των υπόλοιπων. Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν θα περάσουν Χριστούγεννα με τα παιδιά τους. Αυτό το δικαίωμα θα το έχουν ο Χατζηδάκης και οι φίλοι του, άντε και οι μετακλητοί του γραφείου του, ως ευχαριστώ που του έφτιαξαν μια τούρτα Σούπερμαν κι όχι Λεξ Λούθερ, όπως θα έπρεπε