ΑΡΜΑ: Χιλιάδες τα κενά στην Υγεία, 16 μήνες ετοιμάζουν Προκήρυξη και ακόμα δεν έχουν κάνει τις κατανομές(!!). Απλά ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…

30 Μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ. Χιλιάδες οι κενές θέσεις στην Υγεία, 16 μήνες ετοιμάζουν Προκήρυξη και ακόμα δεν έχουν κάνει τις κατανομές(!!). Απλά ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…

Όλοι αναγνωρίζουν, ότι το σοβαρότερο πρόβλημα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και η υποστελέχωση των Υπηρεσιών που λειτουργούν. Ιδιαίτερα με την Πανδημία σε πλήρη εξέλιξη εδώ και 2 χρόνια, θεωρούσαμε όλοι σαν 1η προτεραιότητα της Κυβέρνησης, την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος με Μόνιμο Προσωπικό προχωρώντας στις ανάλογες Προκηρύξεις. Μάλιστα όταν ΟΛΟΙ αναγνώρισαν τον Ουσιαστικό ρόλο του στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, η ενίσχυση με Προσωπικό απλά ήταν αυτονόητη.

Και ενώ όλοι περιμέναμε η Κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην έκδοση Προκηρύξεων που θα είχαν χιλιάδες θέσεις η Κυβέρνηση, πιστή στις εμμονές και τις ιδεοληψίες της για συρρίκνωση των Δημοσίων Δομών,  με μπούσουλα το «Δημόσιο δεν είναι απαραίτητα Κρατικό» , όχι μόνο δεν το ενίσχυσε αλλά αύξησε και τις κενές θέσεις που ήδη υπήρχαν(!!). Ήδη στην Υγεία  έχουν μειωθεί κατά -3131 οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Χαρακτηριστικό δείγμα του «ενδιαφέροντος» της Κυβέρνησης για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ ήταν η διαχείριση των Προκηρύξεων που είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Η 2Κ/2019 με 1116 Θέσεις, ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια(!!), η 6Κ/2020 με 1209 Θέσεις καθυστέρησε 1 χρόνο να εκδοθεί και μετά από 16 μήνες υπάρχουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα για 483 Θέσεις και τα υπόλοιπα αγνοούνται. Μόνη ακτίνα φωτός ήταν η ολοκλήρωση 548 Θέσεων Επιλαχόντων ΤΕ Νοσηλευτικής ( από τη 2Κ/19) που ενίσχυσαν συγκεκριμένα μόνο 17  Νοσοκομεία.

Εκεί όμως που η Κυβέρνηση το τερμάτισε, ξεπερνώντας κάθε όριο απαξίωσης και υπονόμευσης του ΕΣΥ, ήταν η διαχείριση της Προκήρυξης των 4.000 Θέσεων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη του 2020. Η Προκήρυξη των 4.000 επιβεβαιώθηκε με κοινή συνέντευξη Κικίλια- Βορίδη το Μάιο του 2021, ενώ το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο κ. Πλεύρης τον Σεπτέμβριο του 2021( ένα χρόνο μετά..) όταν ανακοίνωσε την αύξηση των Θέσεων, από 4.000 σε 4.910, με ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την έκδοσή της μέσα στον Οκτώβρη του 2021. Από τότε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τη Προκήρυξη

Φτάσαμε στο Δεκέμβρη και ο κ. Πλεύρης, χωρίς ντροπή και τσίπα,  απαντώντας σε ερωτήσεις για τις ελλείψεις, ανακοίνωσε στη Βουλή το εξής απίστευτο: «Έχει γίνει(!!) η προκήρυξη για προσλήψεις 5.000 μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη προκήρυξη».

Και ενώ όλοι ψάχναμε τα Δελτία Τύπου και τα ΦΕΚ του ΑΣΕΠ, μήπως και δεν τη πήραμε χαμπάρι και έχει δίκιο ο κ. Πλεύρης, έρχεται ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ , στην ΕΡΤ 1, την επόμενη μέρα και τι λέει διαψεύδοντας και εκθέτοντας τον κ. Πλεύρη και την Κυβέρνηση ;  «δεν θα βγει προκήρυξη(σ. σ οι 4.910 Θέσεις για την Υγεία)  μέχρι τέλος του έτους, δεν έχει γίνει ούτε κατανομή θέσεων(!!).»

Μετά από τη δήλωση του  Προέδρου του ΑΣΕΠ, που εκθέτει ανεπανόρθωτα Κυβέρνηση και Υπουργό Υγείας, καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ και οι πιο αδαείς ακόμα, πως εννοεί η Κυβέρνηση την «ενίσχυση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με Μόνιμο Προσωπικό, όταν 30 μήνες δεν έχει εγκρίνει  ΟΥΤΕ ΜΙΑ Προκήρυξη(!!). 

Αυτό είναι λοιπόν το Επιτελικό Κομματικό Κράτος των Αρίστων. 30 Μήνες Κυβέρνηση, 16 μήνες και δεν έχουν κάνει ακόμα κατανομές με χιλιάδες κενές Οργανικές Θέσεις, δεν έχουν εκδώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δικιά τους Προκήρυξη. Αποδεικνύονται πέρα από ΑΧΡΗΣΤΟΙ πλέον και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την παραίτηση της Κυβέρνησης και τη Προκήρυξη εκλογών. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ(!!).

Υ. Γ : Το αντίστοιχο διάστημα (2015-2018) επί Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, είχαν γίνει και ολοκληρωθεί 13 Προκηρύξεις Μόνιμου Προσωπικού και είχαν διοριστεί περίπου 5.000 Υγειονομικοί (χωρίς να υπολογίζουμε τους Ιατρούς…). Αυτά για το ποιος πραγματικά ενίσχυσε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μόνιμες Προσλήψεις και ποιος το υπονομεύει συστηματικά χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ Προκήρυξη  από την ημέρα που έγινε Κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2019….