Δίκτυο εργαζομένων στον Επισιτισμό – τουρισμό: Στις 9 Νοεμβρίου απεργούμε για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται ακόμα πιο έντονη η διάθεση της κυβέρνησης για να καταργήσει κάθε μέτρο, κάθε θεσμό, κάθε δικαίωμα που προστατεύει τους ανθρώπους που εργαζόμαστε και παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωση.Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει την αγορά εργασίας σε μια σύγχρονη ζούγκλα, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται έρμαιο στη διάθεση της κάθε επιχείρησης και του κάθε εργοδότη. Την ίδια στιγμή που η πανδημία καλπάζει πιο έντονα παρά ποτέ, η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Τα ΜΜΜ δεν έχουν ενισχυθεί, οι μαθητές στα σχολεία στοιβάζονται σε τάξεις των 27 μαθητών, ένα κύμα ακρίβειας χτυπά την κοινωνία των πολιτών και οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με σκληρότερες συνθήκες εργασίας.

Μετράμε ήδη συναδέλφους που σκοτώθηκαν την ώρα της εργασίας τους όπως οι δύο συνάδελφοι διανομείς της εταιρείας WOLT ή ο εργαζόμενος της COSCO. Την ίδια ώρα, κάθε αίτημα που προβάλουν οι εργαζόμενοι απαξιώνεται στο δημόσιο διάλογο.

Περιστατικά, όπως αυτό του δημοσιογράφου Πορτοσάλτε, αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίχνει διαρκώς την ευθύνη στους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες. Παράλληλα, η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα ιδιότυπο lockdown επειδή η ΝΔ αδυνατεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία (π.χ. ενίσχυση των νοσοκομείων, δωρεάν test για όλους κλπ).

Ευτυχώς, όμως, η κοινωνία δείχνει πως ακόμα διαθέτει αποθέματα ενέργειας για να σηκώσει τα δικά της αιτήματα. Η περίπτωση της efood και των εργαζόμενων της cosco δείχνουν πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

Έτσι, καλούμε κάθε νέα και κάθε νέο, κάθε εργαζόμενο να έρθει στις #9_Νοεμβρίου, στις 12:00, στη συγκέντρωση του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού (Διονυσίου Αεροπαγίτου) για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Καλύτερους μισθούς!Καλύτερες συνθήκες εργασίας!Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη!

Απέναντι στην αδικία γινόμαστε όλοι ένα!Τα αιτήματα των εργαζομένων – Υπόθεση όλης της κοινωνίας!