Β. Κουτσίκος, συνδικαλιστής ΕΛΑΣ / Με τέτοια τραγικά περιστατικά αποδυναμώνεται η αξιοπιστία της Αστυνομίας

«Απολύτως αδόκιμη η πολιτική παρέμβαση μετά από ένα τόσο τραγικό συμβάν, ενώ την υπόθεση διερευνά η Δικαιοσύνη»

“Είναι πολύ κακές και για τον αστυνομικό, οι εποχές που χρησιμοποιείται ως όργανο καταστολής” είπε Στο Κόκκινο ο Βασίλης Κουτσίκος, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

“Η ουσία πίσω από το τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωη σ’ έναν νέο άνθρωπο, είναι τί είδους αστυνομία θέλουμε και τί είδους αστυνομία φτιάχνουμε», τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.

Βασίλης Κουτσίκος

“Εφόσον έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη είναι τελείως αδόκιμη η οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση. Οι αποφάσεις των δύο τελευταίων χρόνων έβαλαν στο Σωμα 3.500 νέους αστυνομικούς εκτός πανελληνίων και ουσιαστικά εκτός εκπαίδευσης. Με ένα μήνα εκπαίδευση βγαίνουν και αναλαμβάνουν πλήρη καθήκοντα! Χρειάζεται άλλη πολιτική αντίληψη στα Σώματα Ασφαλείας, λογοδοσία και δημοκρατία, γι’ αυτό και είναι μεγάλη κατάκτηση το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι που αποκτήσαμε το 1994”, υπογράμμισε ο κ. Κουτσίκος.

“Η κυβέρνηση όμως δεν θέλει τον δημοκρατικό διάλογο στους κόλπους της Αστυνομίας και μας γυρίζει πολύ πίσω επιχειρώντας να καταργήσει την απλή αναλογική στις αρχαιρεσίες μας. Εσπευσε ο κ. Θεοδωρικάκος να καταθέσει
κατεπείγουσα τροπολογία για να καθιερώσει το πλειοψηφικό, στο όνομα δήθεν της μη κομματικοποίησης. Αλλά η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, η κ.Γκελεστάθη σε ανάρτησή της το είπε καθαρά. Παρότι έχει την πλειοψηφία η ΝΔ θέλουν αν μην υπάρχει καμμία άλλη φωνή.

Η Δημοκρατική Ενωτική Παράταξη Αστυνομικών, θέλει μια αστυνομία πραγματικό προστάτη του πολίτη και θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά αποδυναμώνουν την αξιοπιστία της Αστυνομίας” τόνισε ο κ. Κουτσίκος, συμπληρώνοντας ότι η άποψή τους ποτέ δεν ακούγεται στα κανάλια γιατί καλούν συνέχεια τους ίδιους τρεις- τέσσερις δεξιούς και ακροδεξιούς συνδικαλιστές.

πηγή: avgi.gr