Δυσμενείς μεταθέσεις & πειθαρχικά τάζει ο Χατζηδάκης σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Σε…καλούς και κακούς χωρίζει τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάζουμε άρθρο στο site aftodioikisi.gr:

Από τον ΕΦΚΑ ξεκινά η κυβέρνηση τα μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αποδίδουν. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη του Πύργου Ελέγχου του ΕΦΚΑ:

-Το 25% των υπαλλήλων εκδίδουν έως 2 συντάξεις ο καθένας τον μήνα, ενώ το καλύτερο 25% των υπαλλήλων εκδίδουν από 45 συντάξεις ο καθένας τον μήνα.

-Πλέον, τίθεται στόχος για έκδοση τριών συντάξεων την ημέρα από κάθε υπάλληλο, δηλαδή 60 συντάξεων τον μήνα, που είναι πάνω 25% (σ.σ. 15 συντάξεις) από την, σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι στιγμής καλύτερη απόδοση στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης του 25% των υπαλλήλων.

-Μάλιστα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ με διαρροές της έκανε σαφές ότι έδωσε διορία έως το τέλος του χρόνου στους υπαλλήλους που εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις να ανεβάσουν τη βαθμολογία τους. Διαφορετικά τους προειδοποίησε ότι θα «τιμωρηθούν» με δυσμενή μετάθεση ενώ δεν αποκλείεται να οδηγηθούν και στο πειθαρχικό συμβούλιο.

σχόλιο του Γιώργου Πετρόπουλου:

Δυσμενή μετάθεση και πειθαρχική δίωξη για όσους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ δεν καταφέρουν να απονείμουν αυξημένο αριθμό συντάξεων, θέλει σύμφωνα με δημοσιέυματα ο Χατζηδάκης. Μη ξεγελιέστε, για εσάς που μασάτε τον κοινωνικό αυτοματισμό το γράφω, δεν δίνει δεκάρα για το πότε θα πάρουν τη σύνταξη τους οι 400 χιλιάδες που περιμένουν μήνες και χρόνια, εξαιτίας του και εξαιτίας του προκατόχου του. Αν τον ενδιέφερε, δεν θα είχε απολύσει τους χίλιους συμβασιούχους που δούλευαν στον ΕΦΚΑ αλλά θα είχε προσλάβει κι άλλους τρείς χιλιάδες. Θα είχε εκσυχρονίσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και δεν θα έδινε την απονομή συντάξεων σε ιδιώτες, εξαναγκάζοντας αυτούς που τις περιμένουν να πληρώσουν δύο και τρείς συντάξεις στους επιτήδειους. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην βλέπετε τις ευθύνες της καταστροφικής τους παρουσίας, να τις μεταθέτει στους εργαζόμενους για να μπορεί να φαντασιώνεται τον εαυτό του ως σούπερμαν στις τούρτες που του φιάχνουν οι καλοταισμένοι μετακλητοί του. Αυτό που ξεκινάει ο Χατζηδάκης, είναι η επαναφορά της «αξιολόγησης» των ποσοστώσεων που επιχείρησε να εφαρμόσει, και έφαγε τα μούτρα του, ο Μητσοτάκης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Προφανώς, αν τα καταφέρουν, δεν θα σταματήσουν στον ΕΦΚΑ, αλλά θα το επεκτείνουν και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Στα υποστελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινώντας ένα όργιο διώξεων, με πρόσχημα μια υποτιθέμενη παραγωγικότητα.